Şile Çınar Otel

Oda ve Kahvaltı
0-6 Yaş
. TL
139
 TL
.99
'den itibaren


ODALARMIZ


Odalarımız hertürlü ihtiyacınıza cevap verebilecek standartta olup Sahil ve orman manzaralıdır. Temiz ve ferah düşünülmüş odalarımızda Telefon,Uydu Tv,Banyao Saç Kurutma makinesi mevcuttur.

 

TOPLANTI SALONU


Çınar Otel, toplantılarınızı benzersiz kılmak için, giriş katında toplam 50 kişilik çok amaçlı kullanım alanını sizlere sunuyor.

Şile Çınar Otel, eşsiz şefi ile her damak zevkine hitap ediyor. Şefin sizin için özel olarak hem yerel hem de uluslararası tatlar arasından özenle seçtiği ve hazırladığı farklı lezzetleri restoranımızda tadabilirsiniz. Zengin açık büfe kahvaltımız ve toplantı ya da özel davetleriniz için Türk ve Dünya mutfaklarının seçili lezzetlerinin oluşturduğu öğle ve akşam yemeği menümüz ile size kusursuz bir lezzet servisi sunuyoruz..

 

Şile hakkında

Şile merkez olarak 10 km. uzunlukta bir kumsala sahip olmakla birlikte Karadeniz kıyısında 60km.lik bir uzunluğa sahiptir.Güneşin sarı ışıklarıyla, sıcacık ince kum taneleri üzerinde, bronzlaşmak, köpüklü sularda serinlemek için Şile plajları sizleri bekliyor.

 

 

Tarihi Yapılar

 

İlçe sınırları içerisinde 3 adet kale vardır. Bunlar Şile kalesi - Heciz Kalesi ve Sarıkavak Kalesidir. Şile Kalesi, tarihsel gelişim içinde önemli bir yer tutmuştur. Bizanslılar'ın inşa ettiği kale, daha sonraları Osmanlılar tarafından kullanılmıştır. Kale 10x10m2 genişliğinde ve 12m yüksekliğinde olup denizden gelebilecek saldırılara karşı kayabilmek amacıyla inşa edilmiştir. Heciz Kalesi, Yeşil Vadi yakınlarında olup, Bizanslılar'ın inşa ettiği tarihi bir kaledir. Vadinin sarp yamaçlarında, bölgeye hakim bit tepede yapılan kale Bizans'ı Anadolu'dan gelen akınlara karşı korumak için yapılmıştır.

 

Dünyanın 2. Büyük Feneri olan Şile Fenerinin tarihi değeri oldukça büyüktür. Kırım Harbinde, Karadeniz'den İstanbul Boğazına girecek gemilerin yollarını bulabilmeleri için yapılmış fenerlerden biridir. Bu amaçla Boğazlar civarında 1856 yapılan Anadolu Fenerinden sonra 1858 - 1859 yılları arasında Sultan Aziz tarafından inşa ettirilmiştir. Taş kısmını Türk Mimarlar, metal aksamı ve mercek-kristal sistemini de Parisde bulunan Paris - Barbir fabrikasında yapılmıştır. Uluslar arası standartlarında birinci sınıf deniz feneridir.

 

Günümüz Yeniköy'ü, Kurtuluş Savaşı sonuna kadar tüm nüfusu Rumlardan oluşan yaklaşık 4.000 - 5.000 kişilik büyük bir yerleşim birimiydi. Bu yerleşimlerden şimdilerde bazı binaların temel kalıntıları, köprüler, çeşmeler, vaftiz yeri ile kilise harabeleri kalmıştır. Aynı şekilde ilçe merkezinde Maşatlık yani Rum Mezarlığı'da bulunmaktadır. Ancak sadece sağlam kalmış ihate duvarları vardır onların yükseklikleri de 1,5 - 2m.'dir.

 

Hanımsuyu Çeşmesi, Osmanlılar zamanında Hatice Hanım adında Mısırlı bir kadın tarafından 1871'de yaptırılmış. Günümüzde de suyundan içilen çeşme "Tatlı Su" olarak biliniyor. Kabakoz Köyü Çeşmesi, Şile'nin 11km kuzeyinde Bizanslılar tarafından yaptırılmış. Bu çeşme tam 600 yıllık tarihi bir geçmişe sahip.

 

Eski Hamam kalıntıları ilçe merkezindeki Hamamdere mahallesindedir. Bu yapı Osmanlılar tarafından inşaa edilmiştir.

 



Genel Özellikler

FOTOGRAFLAR