Bursa & Eskişehir Turu Her Cumartesi Sabah Hareket
Her Cumartesi
Tek Seferde %10/Bonus 2-12 Taksit
161
 TL
.10
'den itibaren


Bursa & Eskişehir Turu Her




1.GÜN CUMARTESİ : (ESKIŞEHİR-SAZOVA BİLİM-KÜLTÜR PARK-ŞAHİN TEPESİ-HALLER GENÇLİK MERKEZİ- CUMHURİYET MÜZESİ-ODUNPAZARI-PORSUK ÇAYI-KENT PARK-ÇAĞDAŞ CAM SANATLARI MÜZESİ)

07.00 Zeytinburnu Metro istasyonu yanı İspark otoparkı 07.30 Bjk Stadı, 08.00 Kadıköy Evlendirme Dairesi Otoparkı, 08.15 Kartal Yemek Center, 09.15 İzmit Asya Otel Karşısı'ndan hareketle Eskişehir'e hareket ediyoruz ve 4,5 saatlik bir yolculuk sonrasında Eskişehir'e varıyoruz. Öğle yemeğimizi şehrin ünlü çiğ börekçilerinden birinde alıyoruz. Yemek sonrası Sazova Bilim ve kültür parkı ile gezimize başlıyoruz. Korsan gemisi ve yepyeni çehresi ile bizleri karşılayan Eskişehir'de Sazova Bilim ve Kültür parkı gezilerimiz sonrası yeni opera binası, havacılık müzesi, devrim arabası gezilerimizi takiben Şahin tepesine hareket ediyoruz. Buradaki Şelale parkta mükemmel şehir manzarası eşliğinde çaylarımızı yudumladıktan sonra Anadolu Üniversitesi yerleşkesini panoramik olarak aracımızdan görüyoruz. Devamında Haller Gençlik Merkezi ni gezerek Cumhuriyet Tarihi müzesi gezimiz ile programımıza devam ediyoruz. Müze gezimiz sonrası 19.yüzyıl mimarisinin en güzel örneklerinden Odunpazarı' na geliyoruz. Eskişehir Odunpazarı kent yapıları müzesinde hizmete giren Türkiye'nin ilk cam sanatları müzesi olan Çağdaş Cam Sanatları müzesindeki eserleri gördükten sonra Eskişehir'in simgesi haline gelmiş Lületaşı müzesini geziyoruz. Lületaşı, gümüş işlemeciliği geleneksel ve yöresel el sanatlarının üretildiği Atlıhan el sanatları çarşısında vereceğimiz serbest zaman sonrasında Koca Müftü Sokak, Arif Bey Sokağı gezilerimizi takiben yepyeni çehresi ile bizleri karşılayan Eskişehir'in kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Kent Park a geliyoruz. Kent Park' ta bize Akdeniz sahillerini anımsatan plajları, havuzları görüyoruz. Otelimize varış. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.(İstanbul - Eskişehir 330 km) Toplam mesafe 330 KM

 




2.GÜN PAZAR: (BURSA-ULU CAMİİ-İZNİK-SÜLEYMANPAŞA MEDRESESİ-NİLÜFER HATUN İMARETİ - LEFKE KAPI-AYASOFYA-ÇİNİCİLER ÇARŞISI-DÖNÜŞ)

Otelimizde alınan sabah kahvaltısının ardından yola çıkarak Edirne alınana kadar Osmanlı devletine başkentlik yapmış ve ilk Osmanlı parasının bastırıldığı Bursa'yı gezmeye başlıyoruz. İsmini Bitinya Kralı Prusias'tan alan şehirde ilk durağımız Osman Bey ve Orhan Gazi'nin türbelerinin bulunduğu Tophane tepesi olacak. Bursa manzarasına hakim bu tepede fotoğraflarımızı çektikten sonra, Yıldırım Beyazid tarafından yaptırılan Türk Tarihinin en büyük kapalı cemaat camisi konumundaki Ulu Camiyi ziyaret edeceğiz. Hacivat ve Karagöz'ünde yapımında çalışırken işleri aksattıkları gerekçesiyle idama mahkûm edildikleri anlatılan Ulu Caminin içerisindeki şadırvanı, mimberi ve mihrabı ilgimizi çekecek. Ulu Camiden hareketle hemen yanındaki Kapalı Çarşı ve meşhur Koza Han'da alışveriş için mola vereceğiz. Mola sonrası son durağımız Çelebi Mehmet döneminde yapımına başlanmış ve kendisinin de türbesinin bulunduğu Yeşil Külliyesinden ayakta kalan Camii ve Türbe olacak. Sonrasında yolculuğumuz Marmara bölgesinin en büyük gölü olan İznik Gölünün kıyısından devam ederek İznik' e varıyoruz. Bir dönem Selçuklular'a da başkentlik yapmış İznik'te ilk durağımız ikinci İznik Konsilininde toplandığı ismi Kutsal Bilgelik anlamına gelen Ayasofya müzesi oluyor. Bir dönem Cami olarak ta hizmet vermiş eski kiliseyi gezerken, taban mozaikleri ve geçirdiği yangınlara rağmen görülebilen ilgi çekici freskleri fotoğraflıyoruz. Ayasofya'nın ardından kısa bir yürüyüşle antik dönemden kalma çini atölyelerini görerek, Osmanlı'nın ilk medresesi olan Gazi Süleyman Paşa Medresesini ziyaret ediyoruz. Günümüzde İznik çinilerinin işlendiği ve sergilendiği küçük bir sergi sarayı konumundaki medresemizde çaylarımızı içip biraz soluklanacağız. Sonrasında tarihi İznik surlarının kıyısından eski Nilüfer Hatun İmareti, yeni İznik Müzesi gezi alanımız olacak. Roma, Bizans, Selçuklu dönemlerinden kalma eserleri ve orijinal iznik çinilerini gördüğümüz müzemizin devamında İznik Yeşil Camiyi ziyaret ediyoruz. Gezimizi şehrin dört büyük kapısını (Lefke Kapı, İstanbul Kapı, Yenişehir Kapı, Göl Kapı) görerek programımızı sonlandırıyor İstanbul' a hareket ederek bir başka Beycan Tur organizasyonunda buluşmak dileğiyle siz değerli misafirlerimizi almış olduğumuz noktalarda veda ediyoruz.

 


Program zamanlamasında Hava, Yol, vb... nedenlerle rehber gerekli gördüğü takdirde değişiklik yapabilir.

 



ÖNEMLİ

Bu turumuzda Müze Kart verilmez.65 Yaş üstü ve 17 yaş altına 5 TL indirim uygulanır. Turumuz 1 gece 2 gün olup, otel konaklaması 1 gece 2 gündür. Toplamda 941 KM mesafede tamamlanır. Rezervasyon esnasında kesinlikle Koltuk Numarası sözü ve garantisi verilemez. Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir. Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir. Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır. Ayrı düşünülemez. Yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde tur iptal olur. Böyle bir durumda Beycan Tur misafirlerine 1(bir) gün öncesinden bizzat haber vermekle yükümlüdür. 0-6 yaş çocuk indirimi iki yetişkin yanında tek bir çocuk için kullanılır. En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.

 

 


ÜCRETE DÂHİL OLAN HİZMETLER

-Otellerde 1 Gece Y.P Konaklama        

-Man Fortuna - Tourismo veya Travego               

-Mercedes Lüks Otobüsler İle Ulaşım (Kişi sayısına göre araç detayları aşağıda yer almaktadır.)    

-Çevre Gezileri      

-Beycan Tur Otobüs içi İkramları           

- Beycan Tur Güvencesi

-Otelimizde Açık Büfe 1 Sabah kahvaltısı             

-Otelimizde Açık Büfe veya Set menü 1 Akşam Yemeği

-1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası

 




ÜCRETE DÂHİL OLMAYAN HİZMETLER

-Tüm Öğle Yemekleri

-Tüm Yemeklerde Alınan İçecekler

-Tüm Özel Harcamalar

-Müze Ören Yeri Girişleri

-Ekstra Belirtilen Tüm Organizasyonlar

-Yarım Pansiyon 




MÜZE VE ÖREN YERİ GİRİŞ ÜCRETLERİ

-Tüm Müze ve Ören yeri giriş ücretleri toplam 40,00 TL olup misafirlerimize aittir.

-Gazi-gazi eşi, 65 yaş üstü, sarı basın kartı, 16 yaş altı öğrencilere 5 TL indirim uygulanır.

- 0-7 yaş arası misafirlerimizden müze ören yeri giriş ücreti alınmaz.

- BU TURUMUZDA MÜZE KART VERİLMEZ.

 

eski


Kişi Başı       Tek Kişilik  Oda    7 - 12 Yaş     2 - 7 Yaş       Yaşİlave  Yatak    0 - 2 Yaş

179,00 TL     225,00 TL           140,00 TL   100,00 TL      160,00 TL        100,00 TL

 

Zorunlu Ek Hizmetler

Müze ve Ören Yeri Girişleri + Rehberlik Hizmetleri

Kişi Başı                  Çocuk                   Bebek

40,00 TL                 35,00 TL                 SORUNUZ