Gaziantep Hareketli Kapadokya Turu
Her Hafta
Konaklamalı
170
 TL
.10
'den itibaren


Gaziantep Hareketli Kapadokya Turu Dedeman Otel Konaklamalı




1.Gün Cumartesi: Gündüz Yolculuğu ile Kayseri - Kayseri Şehir Turu - Saat Kulesi - Mahberi Hatun Külliyesi - Etnoğrafya Müzesi - Erciyes Dağı - Döner Kümbet - Kapadokya - Türk Gecesi

Sabah saat 07.00'da Gaziantep Kamil Ocak Stadının önünden hareket ile Beycan tur otobüs içi ikramları eşliğinde Niğde - Develi güzergâhı üzerinden Roma imparatoru Sezar ın kurdurmuş olduğu ve İç Anadolu bölgesinin en yüksek dağı olan Erciyes Dağı' nın eteklerine kurulmuş olan Kayseri ye varış. Şehir merkezinde panoramik bir tur yaparak, Kayseri Kalesi civarında Yöreye özgü pastırma-sucuk alış verişi yapmak için serbest zaman veriyoruz. Arzu eden misafirlerimiz rehberimizin eşliğinde Mahberi Honat Hatun Külliyesini ziyaret edip, fotoğraflayabilir. Sonrasında kısa bir yürüyüşle ulaşacağımız Etnoğrafya Müzesini (Güpgüpoğlu Konağı) geziyor, geçmiş dönem Kayseri sivil mimarisi ve sosyal yaşamı hakkında bilgi ediniyoruz. Sonrasında İç Anadolu Bölgesinin en yüksek dağı olan Erciyes Dağı'na hareket ediyoruz. Erciyes Dağı nda alacağımız ekstra sucuk-ekmek barbekü keyfinin ardından vereceğimiz serbest zaman diliminde kayak yapabilir, muhteşem manzaraya tanık olabilirsiniz. Belirtilen saatte otobüsümüzde buluşarak Nevşehir-Niğde-Kayseri üçgenindeki Kapadokya bölgesine ulaşarak konaklama yapacağımız otelimize yerleşiyoruz. Otelimizde alacağımız akşam yemeğimizin ardından dileyen konuklarımızla birlikte (ekstra) Türk Gecesi eğlencesine gidiyoruz. Eğlencemizin ardından otelimize dönüş ve geceleme.

 




2. Gün Pazar: Ürgüp - Sinassos - Onyx Taş Atölyesi - Peri Bacaları - Paşabağı - Dervent Vadisi - Yer altı Şehri

Sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltımızın ardından Rehberimizin belirteceği saatte hareket ile otelden ayrılıyoruz. Gezimize ilk olarak Ürgüp içinde yapacağımız panoramik tur ile başlıyor, sonrasında şarap mahzenlerini ziyaret ediyoruz. Daha sonra ise şapkalı peribacalarının en güzel örneklerinin bulunduğu, aynı zamanda bütün Kapadokya Bölgesi' nin panoramik manzarasının izlenebildiği Üçgüzeller Mevkii' nde verilecek fotoğraf ve gezinti molası ile turumuza devam ediyoruz. Asmalı Konak dizisinin de çekildiği, Rum mimarisinin en iyi örneklerini görebileceğimiz (Sinassos) Mustafapaşa Köyü' nü gördükten sonra bölgenin en yüksek noktası olan, muhtelif dönemlerde savunma amaçlı olarak kullanılmış ve tamamı doğal olarak oluşmuş bir kaya bloğunun oyulması ile Hitit Dönemi ile Ms.9.YY arasında ortaya çıkmış olan Uçhisar Kalesi'ni fotoğraflıyoruz. Uçhisar'da bulunan bölgeye ait yöresel baharat ve yemişlerin tanıtıldığı sergide alışveriş imkânı buluyoruz. Bu günkü tur programımıza bölgenin doğal kaynaklarından olan onyx taşının işlendiği Onyx Taş atölyesi ziyaretimizi takiben çok başlı peribacalarının ve keşiş hücrelerinin görülebileceği Paşabağı' nda fotoğraf molası veriyoruz. Devamında değişik şekillere benzetilen peribacalarının bulunduğu Dervent Vadisi'ni geziyoruz. Bu noktada verilen fotoğraf molasında hayal gücünüzü kullanarak keyifli anlar yaşayacaksınız !!! Ekstra olarak alacağımız öğle yemeğimizin ardından turumuz Cilalı Taş Devri' nden beri aynı teknik ve malzeme ile çanak çömlek üretimi yapılan Avanos'a yapacağımız ziyaret ile devam ediyor. Bu ziyaretimiz sırasında Kızılırmak' tan elde edilen çamurun işlenmesi ve çömlekçi çarkı başta olmak üzere çeşitli teknikler ile sanat eserlerine dönüştürülmesi konusunda bilgiler alıyoruz, arzu ederseniz alışveriş yapma imkânından faydalanıyoruz. Turumuzun son uğrak yeri; düşman baskınlarından kaçan binlerce kişinin, aylarca yaşayabileceği şekilde düzenlenmiş bir mühendislik harikası olan Derinkuyu Yeraltı Şehri. (Veya Kaymaklı Yeraltı Şehri) olacak. Rehberimiz eşliğinde yapacağımız tarihe yolculuğumuzun ardından programımızı sonlandırarak Gaziantep'e dönüş için yola çıkıyoruz. Yaklaşık olarak saat 21.30 civarında Adana'ya varış. Siz sayın misafirlerimizi bir başka Jollytur organizasyonunda tekrar görüşmek üzere aldığımız noktalara bırakarak veda ediyoruz.

 




ÜCRETE DÂHİL OLAN HİZMETLER

-Otellerde 1 Gece Y.P Konaklama

-Travego & Tourismo Mercedes Lüks Otobüsler İle Ulaşım

-Çevre Gezileri

-Rehberlik hizmeti

-Beycan Tur Otobüs içi İkramları

- Beycan Tur Güvencesi

-Otelimizde Açık Büfe 1 Sabah kahvaltısı

-Otelimizde Açık Büfe veya Set menü 1 Akşam Yemeği

-1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası

 




ÜCRETE DÂHİL OLMAYAN HİZMETLER

-Tüm Öğle Yemekleri             

-Tüm Yemeklerde Alınan İçecekler

-Tüm Özel Harcamalar

-Ekstra Belirtilen Tüm Organizasyonlar

-Müze Ören Yeri Girişleri

 




MÜZE VE ÖREN YERİ GİRİŞ ÜCRETLERİ:

-Tüm Müze ve Ören yeri giriş ücretleri misafirlerimize ait olup, müze girişlerinde misafirler tarafından ödenir. Siz değerli misafirlerimize müze ören yeri girişlerinde avantajlı olması açısından MÜZE KART temin etmelerini önemle hatırlatırız.

 




ÖNEMLİ

BU TURUMUZDA MÜZE KART VERİLMEZ. Turumuz 2 gece 2 gündür. Otel konaklaması 1 gecedir. Rezervasyon esnasında kesinlikle Koltuk Numarası sözü ve garantisi verilemez. Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir. Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir. Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır. Ayrı ayrı düşünülemez. Yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde tur iptal olur. Böyle bir durumda Beycan Tur misafirlerine 1(bir) gün öncesinden bizzat haber vermekle yükümlüdür. 0-6 yaş çocuk indirimi iki yetişkin yanında uygulanır. Tek bir çocuk için kullanılır. En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.04.01.2012

 

 

 

kapa