Kapadokya Turu DİLEK KAYA OTEL
Her Hafta
Yarım Pansiyon
206
 TL
.10
'den itibaren



Kapadokya Turu DİLEK KAYA OTEL




1.GÜN PERŞEMBE : (Gece Yolculuğu)

21.00 Zeytinburnu İSPARK otoparkı, 22.00 BJK İNÖNÜ STADI, 23.00 Kadıköy Evlendirme Dairesi Otoparkı 23.20 Kartal Yemek Center, 23.30 Çayırova Mcdonalds Önü 00.15 İzmit Asya otel karşısı, 04.15 Ankara Mesa Migros Önü, 04.30 Ankara Söğütözü Armada karşısı önünden hareketle Aksaray yoluyla Nevşehir-Niğde-Kayseri üçgenindeki Kapadokya bölgesine doğru gece yolculuğu ile turumuza başlıyoruz.(İstanbul-Aksaray 661 km)

 




2.GÜN CUMA:(Tepesidelik Han-Göreme-Çarıklı Kilise-Asmalı Konak-Sinassos-Uçhisar-Ürgüp- Onyx)

Sabah yolda ekstra olarak alınan serbest kahvaltı sonrası, Aksaray - Nevşehir yolu üzerinde yer alan ve bir Selçuklu Dönemi eseri olan Tepesidelik Han Kervansarayını gördükten sonra konaklama yapacağımız otelimize ulaşıyoruz. Otele yerleşme sonrası kısa bir süre dinleniyoruz. (Doluluk nedeniyle otele öğleden sonra girilmesi gerekirse gezi programı öne alınabilir. Bu nedenle hazırlıklı olunmasında yarar vardır. Rehberiniz yolda gereken bilgileri verecektir). Öğleden sonra eski adıyla Korama bugünkü adıyla Göreme Vadisi içinde yer alan Göreme Açık Hava Müzesi'ni gezmek üzere otelimizden hareket ediyoruz. Müze içerisindeki muhtelif kiliseler (Elmalı Kilise, Azize Barbara Kilisesi, Aziz Basileus Kilisesi, Çarıklı Kilise), yemekhane, mutfak, kiler, şaraphane ve İncil'in baştan sona resmedildiği Tokalı Kilise göreceğimiz yerler arasında. Ürgüp içinde yapacağımız panoramik tur sonrasında şarap mahzenlerini ziyaret ediyoruz. Daha sonra ise şapkalı peribacalarının en güzel örneklerinin bulunduğu, aynı zamanda bütün Kapadokya Bölgesi' nin panoramik manzarasının izlenebildiği Üçgüzeller Mevkii' nde verilecek fotoğraf ve gezinti molası ile turumuza devem ediyoruz. Asmalı Konak dizisinin de çekildiği, Rum mimarisinin en iyi örneklerini görebileceğimiz Mustafapaşa Köyü' nü gördükten sonra bölgenin en yüksek noktası olan, muhtelif dönemlerde savunma amaçlı olarak kullanılmış ve tamamı doğal olarak oluşmuş bir kaya bloğunun oyulması ile Hitit Dönemi ile Ms.9.YY arasında ortaya çıkmış olan Uçhisar Kalesi'ni fotoğraflıyoruz.Uçhisar'da bulunan bölgeye ait yöresel baharat ve yemişlerin tanıtıldığı sergide alışveriş imkânı buluyoruz. Bu günkü tur programımız bölgenin doğal kaynaklarından olan onyx taşının işlendiği Onxy Taş atölyesi ziyareti ile sona eriyor ve otelimize dönüyoruz. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.

 




3. GÜN CUMARTESİ: (Çavuşin - Paşabağı - Avanos - Çömlek Yapımı - Dervent Vadisi - Kızılırmak - Hacı Bektaş-ı Veli)

(Dileyen misafirlerimiz gün doğumunu balon turu ile birlikte yapacaklardır. - ekstra 110 Euro -)Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısı sonrası kayaların oyulması ile elde edilmiş eski yerleşim birimlerinin yer aldığı Çavuşin Ören Yeri' nin gezilmesinden sonra, çok başlı peribacalarının ve keşiş hücrelerinin görülebileceği Paşabağı' nda fotoğraf molası veriyoruz. Devamında değişik şekillere benzetilen peribacalarının bulunduğu Devrent Vadisi'ni geziyoruz. Turumuz Cilalı Taş Devri' nden beri aynı teknik ve malzeme ile çanak çömlek üretimi yapılan Avanos'a yapacağımız ziyaret ile devam ediyor. Bu ziyaretimiz sırasında Kızılırmak' tan elde edilen çamurun işlenmesi ve çömlekçi çarkı başta olmak üzere çeşitli teknikler ile sanat eserlerine dönüştürülmesi konusunda bilgiler alıyoruz, arzu ederseniz alışveriş yapma imkânından faydalanıyoruz ve sonrasında Horasan'da dünyaya gelen Yeniçerilerin Piri Hacıbektaş Veli'nin Türbesinin de bulunduğu Hacıbektaş(ekstra) ilçesine gidiyoruz. Son olarak dönüşte halı atölyelerinin gezilmesi ile bugünkü turumuz sona eriyor ve otelimizde dönüyoruz. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.

(Dileyen misafirlerimizle yemek sonrası geleneksel Kapadokya Türk Gecesi seyrine gidiyoruz. —ekstra 40.00 TL-)

 




4. GÜN PAZAR: (Derinkuyu Yeraltı Şehri -Ihlara Vadisi - Yılanlı Kilise - Tuz Gölü )

Kahvaltı sonrası otelden ayrılıyoruz. İlk durağımız, düşman baskınlarından kaçan binlerce kişinin, aylarca yaşayabileceği şekilde düzenlenmiş bir mühendislik harikası olan Derinkuyu Yeraltı Şehri. (Veya Kaymaklı Yeraltı Şehri). Güzergâhımız üzerinde, kanyon-vadi olan doğa harikası, Ihlara Vadisi'ne Ağaçaltı, Yılanlı gibi Kiliseleri görmek üzere vadiye iniyoruz. İstanbul'a doğru yola çıktığımızda Tuz Gölü kıyısında vereceğimiz fotoğraf molası ardından Ankara, Bolu üzerinden yol alarak Istanbul' a varıyoruz ve akşam saatlerinde siz sayın misafirlerimizi diğer turlarımızda tekrar görüşmek üzere aldığımız noktalara bırakıyoruz.


Program zamanlamasında Hava, yol v.b.gibi nedenlerle Rehber gerekli gördüğü takdirde değişiklik yapabilir.




GEREKENLER

Uygun yürüyüş ayakkabısı ( rahat edebileceğiniz )

Dudak Koruyucu

Ani sıcaklık değişimine uyabilecek üstlük(Hırka, yelek...)

El Feneri

 




MÜZE ve ÖREN YERİ GİRİŞLERİ

-Tüm Müze ve Ören yeri giriş ücretleri + Hacıbektaş ekstra gezisi + Müze kart Toplam 70,00 TL olup;;

-Gazi,65 yaş üstü, sarı basın kartı,16 yaş altı öğrenci ve müze kartı olanlara 30,00 TL indirim uygulanır. 0-7 yaş arası misafirlerimizden müze ören yeri giriş ücreti alınmaz.

 




ÖNEMLİ:

Turumuz 3 gece 4 gün olup, otel konaklaması 2 gece 3 gündür. Toplamda 1667 KM mesafede tamamlanır. Rezervasyon esnasında kesinlikle Koltuk Numarası sözü ve garantisi verilemez. Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir. Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir.

Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır. Ayrı düşünülemez. Yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde tur iptal olur. Böyle bir durumda Jolly Tur misafirlerine 1(bir) gün öncesinden bizzat haber vermekle yükümlüdür. 0-6 yaş çocuk indirimi iki yetişkin yanında tek bir çocuk için kullanılır. En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.

 

 

Balon Turu(ekstra):

Balon Turca Balloons, gün doğmadan 1 saat önce otelimizden hareket ile pilotlardan bilgilendirme alırken hafif bir kahvaltı yapıyor ve sonrasında turumuza başlıyoruz. Hava ve mevsim şartlarına göre değişen 60 - 75 dk sürecek turumuz(tamamı 3 saat olacak) otelimize transferimizle son buluyor

 




ÜCRETE DAHİL OLAN HİZMETLER

-Otellerde 2 gece yarım pansiyon konaklama

-Lüks otobüslerle ulaşım

- Beycan Tur otobüs içi ikramları

-Tüm çevre gezileri

-Rehberlik hizmetleri

-Beycan Tur Güvencesi

-Otelimizde açık büfe 2 sabah kahvaltısı

-Otelimizde açık büfe veya set menü 2 akşam yemeği

-1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası

 




ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

-Otelde yapılan özel harcamalar

-Tüm yemeklerde alınan içecekler

-Öğle yemekleri

-Ekstra Turlar

-Müze ve Ören yeri giriş ücretleri ( 70,00 TL )

 

kapadkya