Ankara Hareketli
12.10.2013
Tek Seferde %10/Bonus 2-12 Taksit
278
 TL
.10
'den itibaren

Ankara Hareketli İstanbul Adalar Turu


1.GÜN: Gece Yolculuğu

Gece saat 23.59'da Atatürk Lisesi önünden, 00.15'de Armada AVM önünden, 00.30'da Ümitköy Galeria önünden iki günlük dinlendirici yolculuğumuza başlıyoruz. 2. GÜN: (İstanbul - Mısır Çarşısı - Valide Sultan Camii - Heybali Ada - Büyük Adası )

İstanbul'a vardığımızda yaptığımız keyifli bir kahvaltı sonrası İstanbul'un en eski çarşılarından olan Mısır Çarşısı'nı geziyoruz. Tarihi boyunca her derde deva olmuş kurutulmuş bitkilerin, çeşit çeşit otların ve yüzlerce tür baharatın buluştuğu dev bir pazardır burası. Mısır Çarşısı'nın hemen yanındaki Yeni cami aynı zamanda Valide Sultan Cami olarak da bilinir. Yapımı en uzun süren cami rekorunu da elinde tutmaktadır. Adalar gezimiz için vapura biniyor, boğazın iki cephesinde martılarla birlikte muhteşem bir deniz yolculuğu yapıyoruz. İstanbul adalarının büyüklük olarak üçüncüsü, yuvarlak şekilli Burgazada'yı, Kınalıada'yı uzaktan görerek kısa süren deniz yolculuğumuzu Heybeliada da tamamlıyoruz. Heybeliada Rum nüfusunun başlıca dini eğitim merkezi idi. Ada gezimize önce ilk deniz okulumuz olan Deniz Lisesi'ni (Eski Deniz Harp Okulu) görerek başlıyoruz.

 

 

 

Mükemmel tabiat içerisinde yaklaşık 2,5 saatlik programımızın ilk durağı Değirmen Burnu'na çıkıyoruz. Değirmen Burnundan mükemmel manzarayı fotoğraflıyoruz. Yol üzerinde Heybeliada Ruhban Okulu Binası ve İsmet İnönü'nün Evini görüp anıt mezar ve âşıklar tepesi yolu üzerinden ada merkezine geri dönüyoruz. Kısa bir çay molasının ardından tekrar vapura binip Büyükada'ya geçiyoruz. Büyükada, diğer İstanbul Adaları gibi yaklaşık 7 yüzyıllık Bizans döneminde hapishane ve manastırlarıyla ün kazanmıştır. Büyükada'da verdiğimiz öğle yemeği ardından serbest zamanda adayı ve adadaki eserleri görüyoruz. Dileyen misafirlerimiz yürüyerek, dileyenlerse faytonla veya bisiklet kiralayarak adada tur atabilirler. En büyük tarihi yapı yaklaşık 1,5 km'lik bir yürüyüşle ulaşabileceğiniz Aya Yorgi Kilisesi. Kiliseye çıkarsanız gördüğünüz manzaraya hayran kalacaksınız. Kararlaştırılan saatte buluşuyor ve Büyükada'dan ayrılarak konaklama ve akşam yemeği için otelimize yerleşiyoruz.


3. GÜN: ( Boğaz Turu - Emirgan - Minya Türk - Pierre Loti - Ankara )

Sabah otelimizde alınan kahvaltının ardından İstanbul'un eşsiz manzarasını denizden seyredebilmek için feribotla boğaz turu yapıyoruz. Boğaz turu ardından Sarıyer'de bulunan Emirgan Korusu'na hareket. Emirgan korusu, özellikle bahar aylarında tadına doyulmaz doğal güzellikleri ile bizleri selamlar. Koru, son yıllarda organize edilen Lale Festivali ile daha da çekici hale getirilmiştir. Emirgan korusunda vereceğimiz serbest zaman sonrası Türkiye'nin ilk minyatür parkı olan Miniaturk'e hareket. Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından seçilmiş eserlerin 1/25 ölçekli maketlerinin yer aldığı Miniaturk'te, 59 eser İstanbul'dan, 51 eser Anadolu'dan 12 eser ise bugün Türkiye sınırları dışında kalan Osmanlı coğrafyasından olmak üzere, 122 maket-eser sergilenmektedir. Miniatürk gezimizin ardından Haliç'in manzarasının en güzel izlendiği noktala olan Pierre Loti Tepe'sine hareket. Günün tüm yorgunluğunu burada çaylarımızı yudumlayarak atıyoruz. Belirlenen saatte buluşarak Ankara'ya hareket. Gerekli molalar verilerek akşam saatlerinde Ankara'ya dönüş. Siz sayın misafirlerimizi başka bir JOLLY TUR organizasyonunda tekrar görüşmek üzere aldığımız noktalara bırakıyoruz.


* Program zamanlamasında hava, yol v.b.gibi nedenlerle Rehber gerekli gördüğü takdirde değişiklik yapabilir.

 




4 KİŞİLİK FAYTON TURU ÜCRETLERİ

- Heybeliada Uzun Tur 60 TL - Kısa Tur 35 TL (Ruhban Okulu 40 TL Gidiş Dönüş ve Yarım saat bekleme)

- Büyükada Uzun Tur 70 TL - Kısa Tur 50 TL - Lunapark bekleme 20 TL

 




Ücrete Dahil Olan Hizmetler

-Ulaşım

-Çevre gezileri

-1 Gece yarım pansiyon konaklama

-Rehberlik hizmeti

-Beycan Tur güvencesi

-Seyahat sigortası

-Milli park girişleri

-Adalara geçiş ücreti

-İlk gün alınacak ekstra kahvaltı.

-Müze ve ören yeri girişleri

 



Ücrete Dahil Olmayan Hizmetler

-Özel Harcamalar

-Öğle yemekleri

-Yemeklerde alınacak içecekler

adalar