Gaziantep Turu Tilmen Otel
Her Cuma
Tek Seferde %10 indirim/Bonus 2-12 Taksit
692
 TL
.10
'den itibaren


1.GÜN Cuma : (Adana-Misis-Yılan Kale-Zeugma Antik Şehri-Birecik-Fırat Nehri-Kelaynak Kuşları bakım merkezi-Halfeti-Rum Kale-Savaşan Köyü-Gaziantep )


Sabah saat 05.15'te Atatürk Havalimanı İç Hatlar Gidiş Terminalinde rehberimizle buluşuyoruz. Onur Havayollarına ait OHY010 sefer sayılı 06.40 İstanbul-Adana Uçağı ile Adana'ya hareket ediyoruz.08.10 Adana'ya varış.(Uçak kalkış saatlerinde oluşabilecek rötarlardan dolayı, tur programında değişiklik yapılabilir).Adana havaalanına inişimizle turumuza başlıyoruz. Burada bizleri bekleyen aracımıza geçerek Mersin- Urfa otobanını takip ederek, Seyhan ve Ceyhan nehirlerinin suladığı Çukurova'dan geçiyoruz. Günümüzün ilk durağı ise Ceyhan nehri üzerine kurulmuş, Lokman hekimin ölümsüzlüğün sırrını yazmış olduğu kâğıdı Ceyhan nehrine attığı tarihi MİSİS Köprüsü olacak. Burada rehberimizin yaptığı anlatımlar ve çekilen fotoğrafların ardından otoban üzerinde bulunan Park Mıstık tesisine uğruyor ve burada serbest kahvaltımızı alıyoruz.


Daha sonrasında tekrar yolumuza devam ederek Evliya Çelebi'nin “tüylü yılanların” yaşadığından bahsettiği ve Şahmeran Efsanesinin geçtiği Yılan Kaleyi görüyoruz. Nur Dağlarını aşarak Gaziantep oradan da Nizip'e ulaşıyoruz. Gaziantep in en büyük ilçelerinden olan Nizip deki ilk durağımız ise Çingene kız ve yüzlerce mozaiğin kurtarma kazıları neticesinde bulunmuş olduğu ve Ön Asya'nın en büyük antik dönem şehirlerinden biri olan ZEUGMA olacak. Büyük bir kısmı, Birecik baraj gölü suları altında kalmış olan Zeugma antik kentinde yapılan anlatımlar sonrasında Urfa-Antep sınırında ve Fırat Nehri üzerine kurulmuş olan Birecik'e ulaşıyoruz. Burada ki ilk durağımız ise bir göçmen kuş olan ve Türkiye'de sadece burada bulunan, koruma altına alınmış Kelaynak kuşlarının bakım merkezi olacak. Bu sevimli kuşları fotoğrafladıktan sonra eski köy yollarını takip ederek, 



Türkiye'de siyah gülün doğal olarak tek yetiştiği yer olan ve kesme taştan yapılmış evleriyle meşhur, büyük bir kısmı Birecik Baraj Gölü suları altında kalmış olan HALFETİ'YE ulaşıyoruz. Buradan bizleri bekleyen teknemize binerek İncil in ilk nüshalarının yazılmış olduğu Rum Kaleye ulaşıyoruz. Yapılan anlatımlar ve çekilen fotoğrafların ardından bir başka sular altında kalmış köy olan Savaşan köyüne gidiyoruz. Daha sonrasında muhteşem manzaralardan geçerek Halfeti ye geri dönüyoruz. Burada bulunan su üzerindeki duba restaurantlarında alacağımız yerel yemeklerden Haşhaş kebabı ve Fırat nehrinde yetişen Şabut balığının tadı hafızalarınızdan silinmeyecek. Daha sonrasında buradan ayrılarak, Gaziantep'e ulaşıyoruz, Otelimize yerleşiyor ve bu güzel günü tamamlıyoruz. Akşam yemeğimiz otelimizde. 


2.GÜN Cumartesi: (Sedef Kakma Atölyesi- Tarihi Bey Mahallesi-Hasan Süzer Konuk evi -Ermeni Konağı - Antep Kalesi-Cam Eserler Müzesi - Mutfak Müzesi - Bakırcılar Çarşısı - Tütüncü Hanı -Kasteller - Tahmis Kahvesi - Almacılar Çarşısı)


Sabah otelde alınan açık büfe kahvaltının ardından, otobüsümüzle günümüzün ilk durağı olan Antep işi sedef kakma atölyesine uğruyoruz. Burada, özellikle Osmanlı döneminde,Antep çevresinde gelişmiş olan Sedef kakma sanatının inceliklerini görüyoruz. Bizlere ikram edilen ve bir çeşit kekik çayı olan Zahter çaylarımızı yudumladıktan sonra Gaziantep'in en eski mahallelerinden olan Bey Mahallesine ulaşıyoruz. Burada eski, taş ve ahşap işlerinin en güzel örneklerini görebileceğimiz Antep evlerini bünyesinde barındıran sokakları gezerken tarihe tanık olacaksınız. Geçmişe dair yapacağımız bu gezi esnasında yorgunluğumuzu atmak için uğrayacağımız eski bir Ermeni konağında hem konağı fotoğraflayıp hem de yine yöreye özgü menengiç kahvesini yudumluyoruz. 



Daha sonrasında eski bir Antep evini müzeye dönüştüren Hasan Süzer Konuk evine gidiyoruz. Yöresel yaşamı yansıtan eski eserlerin sergilendiği bu müzede çekilen fotoğrafların ardından, meşhur Gaziantep mutfağını tanımak için öğle yemeği molası veriyoruz. Daha sonrasında bu sefer aracımız bizleri “Yüzük Kalesi” olarak ta bilinen ve eski bir Höyük üzerine inşa edilmiş Antep kalesine ulaştırıyor. Burada Gaziantep in düşman işgalinden nasıl kurtarıldığını anlatan Panorama müzesini gezerek, Antep in kurtuluş destanını tekrar yaşıyoruz. Ardından Suriyeli cam üstatlarının, 1000 dereceye varan fırınlar karşısında nasıl cam a şekil verdiklerini görmek için Cam eserler müzesine gidiyoruz. Ardından Kethüda zade Göğüs İbrahim Paşa konağı olarak da bilinen, 1905 yılında yapılmış Mutfak müzesine ulaşıyoruz.



Burada Gaziantep mutfağına ait eserleri gördükten sonra, tarihi bakırcılar çarşısına geçiyoruz. Arzu eden misafirlerimiz verilen serbest zamanda bu unutulmaya yüz tutmuş bakır işlerinden alabilir. Daha sonrasında Tütüncü hanına geçerek, Eski yeraltı su dağıtım şebekelerinin insan eliyle açılmış kanallarının birleşme yerleri olan Kastelleri görüyoruz. Yapılan anlatımlar sonrasında tarihi sultan 4. Murat a kadar dayanan, Antep'in simgelerinden Tahmis Kahvesine ulaşıyoruz. Burada içilen kahvelerin ardından Almacılar çarşısında verilen serbest zamanda salça, kurubiber, baharat, Antep fıstığı ve baklava alışverişlerini yapabilirler. Ardından otelimize ulaşıyoruz. Akşam yemeğimiz otelimizde.


3.GÜN Pazar:(Gaziantep Hayvanat Bahçesi - Antep Zeugma Mozaik Müzesi - Gaziantep Havaalanı - İstanbul)



Sabah otelimizde alınan açık büfe kahvaltı sonrası,100 hektarlık alanı ile Türkiye ve Ortadoğu nun en büyük hayvanat bahçesi olan, Gaziantep hayvanat bahçesine gidiyoruz. 74 türden 2700 canlıya ev sahipliği yapan bu bahçede verilen serbest zamanda birbirinden ilginç canlıları görebilirsiniz. Daha sonrasında buradan ayrılarak kurtarma kazıları sonunda Birecik baraj gölünün suları altında kalmaktan kurtarılan mozaik ve fresklerin sergilenmiş olduğu Gaziantep Mozaik Müzesine gidiyoruz. Çingene kız mozaiği dahil, birbirinden güzel sanat eserleri arasında yapacağımız bu yolculuk esnasında, rehberimizden bir yandan mitolojik hikayeler dinlerken bir yandan da fotoğraflarımızı çekiyoruz. Ardından Gaziantep havaalanına ulaşarak, işlemlerimizin ardından, OHY043 sefer sayılı 16:50 Uçağımıza binerek İstanbul'a ulaşıyor,siz sayın misafirlerimizden tekrar bir başka Beycan Tur organizasyonunda buluşmak dileğiyle ayrılıyoruz.

 

ÖNEMLİ NOT


Havayolu Firması müsaitlikler ve saatler doğrultusunda haftalık olarak değişebilir. Böyle bir durumda Beycan Tur Farklı Havayolu kullanma hakkını saklı tutar.

Rehberimiz program zamanlamasında Hava, yol v.b. nedenlerle gerekli gördüğü takdirde değişiklik yapabilir.


Otel konaklaması 2 gece 3 gündür. Rezervasyon esnasında kesinlikle Koltuk Numarası sözü ve garantisi verilemez. Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir. Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir.


Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır. Ayrı düşünülemez. Yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde tur iptal olur. Böyle bir durumda Beycan Tur misafirlerine 3(Üç) gün öncesinden bizzat haber vermekle yükümlüdür.Çocuk indirimleri iki yetişkin yanında uygulanır. Tek bir çocuk için kullanılır. En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.


ÜCRETE DÂHİL OLMAYAN HİZMETLER


-Tüm Öğle Yemekleri             

-Tüm Yemeklerde Alınan İçecekler

-Tüm Özel Harcamalar

-Ekstra Belirtilen Tüm Organizasyonlar

-Müze Ören Yeri Girişleri

 

MÜZE VE ÖREN YERİ GİRİŞ ÜCRETLERİ


-Tüm Müze ve Ören yeri giriş ücretleri + Rehberlik hizmet Bedeli + Müze kart (bir yıl boyunca Türkiye'de ki müzelerde geçerlidir) Toplam: 70,00 TL olup;

-(Müzede Kimlik ibraz etmek koşuluyla ) Öğretmen ve 17 yaş üstü öğrenci, Gazi ve Gazi eşi, 65 yaş üstü, sarı basın kartı,16 yaş altı, Müze kartı olanlar Toplam: 50,00 TL olup; Misafirlerimize aittir.

-0 - 7 arası misafirlerimizden müze ve ören yeri giriş ücreti alınmaz

 

ÜCRETE DÂHİL OLAN HİZMETLER    

-Otellerde 2 Gece Y.P Konaklama        

-Lüks Araçlar İle Ulaşım

(Kişi sayısına göre araç detayları aşağıda yer almaktadır.)

-Çevre Gezileri

- Beycan Tur Otobüs içi İkramları          

-Beycan Tur Güvencesi

-Açık Büfe 2 Sabah kahvaltısı               

-Açık Büfe veya Set menü 2 Akşam Yemeği

-1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası


gaziantepp