Butik Antakya Turu
Her Hafta
Son Bahar Dönemi
755
 TL
.10
'den itibaren



1.GÜN Cuma : ( Adana-Taş Köprü- Ulu cami-Sabancı Cami-Seyhan Baraj Gölü-
 
 Misis-Yılan Kale-Payas-Sokullu Külliyesi-İskenderun-Belen Geçidi-Antakya )

 


Sabah saat 05.15'te Atatürk Havalimanı İç Hatlar Gidiş Terminalinde rehberimizle buluşuyoruz. Onur Havayollarına ait OHY010 sefer sayılı 06.40 İstanbul-Adana Uçağı ile Adana'ya hareket ediyoruz.08.10 Adana'ya varış.(Uçak kalkış saatlerinde oluşabilecek rötarlardan dolayı,tur programında değişiklik yapılabilir ).Adana havaalanına inişimizle turumuza başlıyoruz.Burada bizleri bekleyen aracımıza geçerek Türkiye'nin IV. büyük kenti olan ve ismini mitolojide geçen Gök Tanrısı Uranus'un oğlu Adanus'dan alan ADANA'YA ulaşıyoruz.Adana merkezde verilen serbest kahvaltı molasını takiben bir sonraki durağımız ise MS.117 yılında yapımına başlanan ve meşhur Roma İmparatoru Hadrian tarafından yaptırılan Adana'nın simgesi Taş Köprü olacak.

 

Burada verilen fotoğraf molası ve anlatımların ardından 1527 yılında Ramazan oğullarından Halil Bey tarafından yaptırılmış Adana Ulu Cami'yi ziyaret ediyoruz.Sonrasında Ziya Paşa Parkında bulunan 1882 yılında Adana Valisi Abidin Paşa tarafından yaptırılan Saat Kulesini ziyaret ediyoruz.Buradaki anlatımlarımızın ardından Seyhan Nehri kenarında Sabancı tarafından yaptırılmış 6 minareli Sabancı Camisini görerek Seyhan baraj gölüne doğru yol alıyoruz.Seyhan baraj gölünü,Sevgi adasını fotoğrafladıktan sonra Adana şehir merkezinde panoramik tur yaparak bu güzel şehirden ayrılıyoruz.Mersin-Urfa otobanını takip ederek,Seyhan ve Ceyhan nehirlerinin suladığı Çukurova'dan geçiyoruz.Günümüzün bir diğer durağı ise Ceyhan nehri üzerine kurulmuş, Lokman hekimin ölümsüzlüğün sırrını yazmış olduğu kağıdı Ceyhan nehrine attığı tarihi MİSİS Köprüsü olacak. Burada rehberimizin yaptığı anlatımlar ve çekilen fotoğrafların ardından tekrar yolumuza devam ederek Evliya Çelebi'nin “tüylü yılanların” yaşadığından bahsettiği ve Şahmeran Efsanesinin geçtiği Yılan Kaleyi görüyoruz. Daha sonrasındaki durağımız ise, Dörtyol üzerinden İskenderun un hemen yakının da bulunan, antik dönemdeki ismi Baias, günümüzdeki ismi Payas olan ilçemiz olacak. Burada eski Halep-Adana yolu üzerine Osmanlılar döneminin ünlü Sadrazamlarından Sokullu Mehmet Paşa nın yaptırmış olduğu Sokullu Külliyesini görüyoruz.

 

 

 2.GÜN Cumartesi: (Antakya Mozaik Müzesi - St.Pier Kilisesi - Harbiye Şelaleleri - Katolik

 

 

Sabah otelde alınan açık büfe kahvaltının ardından, Çan-Ezan-Hazan sesinin birbirine karıştığı inançlar ve barış simgesi bu güzel kentte gezimize başlıyoruz. İlk gezi durağımız Dünyanın ikinci büyük Mozaik Müzesi oluyor. Burada Antakya'nın değişik yerlerinde yapılan kazı çalışmaları neticesinde gün yüzüne çıkartılmış Mitolojik sahneleri barındıran mozaikleri görüyoruz. Rehberimizin anlatımları eşliğinde bu müzeyi gezdikten sonra Dünyanın ilk mağara kilisesi St. Pierre Kilisesi'ni görüyoruz. Habib Neccar Dağı'nın yamaçlarına kurulmuş olan bu kilisede anlatımları dinledikten sonra şehrin bu yüksek noktasından bölgenin fotoğraflarını çekiyoruz. Ardından eski dönemlerde Antakyalı zenginlerin yazlık mevkii olan ve çağlayanlarından su kanallarıyla şehre su getirilen Defne(Harbiye)'de geziyoruz. Daha sonrasında Harbiye'den ayrılarak Antakya'ya geri dönüyoruz. Eski Antakya Evlerini göreceğimiz sokaklarda gezerken yolumuz bizleri Katolik ve Ortodoks Kiliselerine götürecek. Sonrasında Antakya'nın modern halini bize unutturacak olan Uzun Çarşıya gidiyoruz. Burada verilen serbest zamanda alış-veriş için zamanımız olacak, sonrasında da otelimize ulaşıyoruz. Akşam yemeğimiz otelimizde.

 
        3.GÜN Pazar: (Samandağ-Titus tünelleri-Beşikler Mağarası - Selovkos Antik Kenti


 Sabah otelde alınan kahvaltı sonrası, Antakya'nın denize açılan kapısı olan Saman dağı'na doğru yola çıkıyoruz. Eski köy yollarından ulaşacağımız Türkiye'de bulunan tek Ermeni köy olan Vakıflı köyüne ulaşıyoruz. Rehberimizin anlatımları sonrasında gezimizi tamamlayarak deniz kenarında bulunan Selevkos Antik kentine ulaşıyoruz. Burada meşhur Roma imparatoru Titus Flavius Vespasianus zamanında yapılmış ve kayaları oymak suretiyle deniz kenarında bulunan antik şehrin limanın dağlardan gelen çamurlu suyuyla dolmasını engellemek için yapılmış Titus su kanallarını görüyoruz. Metrelerce yükseklikteki bu su kanallarında yapacağımız yürüyüş sonrası halk arasında beşikli mezar olarak geçen antik dönemden kalma mezarları ziyaret ediyoruz. Defne ağaçları ve kokusu içerisinde yapılan bu gezi sonrası arzu eden misafirlerimiz öğle yemeklerimizi burada bulunan balık restaurantlarında alabilir. Daha sonrasında Adana'ya hareket ediyoruz. Adana havaalanında ki işlemlerimizin ardından, Onur Havayollarına ait OHY019 sefer sayılı 21.40 Adana-İstanbul uçağına binerek İstanbul'a ulaşıyor, siz sayın misafirlerimizden tekrar bir başka Beycan Tur organizasyonunda buluşmak dileğiyle ayrılıyoruz.

 

ÖNEMLİ NOT


Havayolu Firması müsaitlikler ve saatler doğrultusunda haftalık olarak değişebilir. Böyle bir durumda Jolly tur Farklı Havayolu kullanma hakkını saklı tutar.

 


ÖNEMLİ


Otel konaklaması 2 gece 3 gündür. Rezervasyon esnasında kesinlikle Koltuk Numarası sözü ve garantisi verilemez. Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir. Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir.

Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır. Ayrı düşünülemez. Yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde tur iptal olur. Böyle bir durumda Beycan Tur misafirlerine 3(Üç) gün öncesinden bizzat haber vermekle yükümlüdür.Çocuk indirimleri iki yetişkin yanında uygulanır. Tek bir çocuk için kullanılır. En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.(27.12.2011)

 



ÜCRETE DÂHİL OLMAYAN HİZMETLER

-Tüm Öğle Yemekleri             

-Tüm Yemeklerde Alınan İçecekler

-Tüm Özel Harcamalar

-Ekstra Belirtilen Tüm Organizasyonlar

-Müze Ören Yeri Girişleri

 



MÜZE VE ÖREN YERİ GİRİŞ ÜCRETLERİ

-Tüm Müze ve Ören yeri giriş ücretleri + Rehberlik hizmet Bedeli + Müze kart (bir yıl boyunca Türkiye'de ki müzelerde geçerlidir) Toplam: 50,00 TL olup;

-(Müzede Kimlik ibraz etmek koşuluyla ) Öğretmen ve 17 yaş üstü öğrenci, Gazi ve Gazi eşi, 65 yaş üstü, sarı basın kartı,16 yaş altı, Müze kartı olanlar Toplam: 30,00 TL olup; Misafirlerimize aittir.

-0 - 7 arası misafirlerimizden müze ve ören yeri giriş ücreti alınmaz

 

ÜCRETE DÂHİL OLAN HİZMETLER        

-Otellerde 2 Gece Y.P Konaklama        

-Lüks Araçlar İle Ulaşım

(Kişi sayısına göre araç detayları aşağıda yer almaktadır.)

-Çevre Gezileri

-Beycan Tur Otobüs içi İkramları

-Beycan Tur Güvencesi

-Açık Büfe 2 Sabah kahvaltısı               

-Açık Büfe veya Set menü 2 Akşam Yemeği

-1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası

 

 

antakya