Selanik Kavala
1 Gece 3 Gün
Otobüs ile
89
 €
.00
'den itibaren

SELANİK & KAVALA

1 gece Selanik Şehir Merkezi Otellerde konaklamalı


 Keşan , İpsala , Dedeağaç/Alexandroupolis, Kavala, İskeçe/Xanthi, Gümülcine/Komotini,                  Selanik/Thessaloniki , Kipi Sınır Kapısı,

Pazar günü İstanbul a dönerken, İskeçe den itibaren eski yol üzerindeki Türk Köylerini de geziyoruz.


Otobüs ile

(OTOBÜSTE EXTRA ÜCRET TOPLANMAYACAKTIR !!!)

1 Gece / 3 Gün

1.Gün  AKSAM         İSTANBUL – İPSALA

Akşam saat 20.00 Kadıköy Evlendirme Dairesi otoparkı önü, 20.30 Zincirlikuyu Avantgarde Oteli önü,21.00 de Bakırköy Ömür Alış veriş Merkezinden siz değerli misafirlerimizin alınması ve Tekirdağ a hareket ile turumuz başlıyor. Tekirdağ da verecek olduğumuz mola sonrasında Malkara Keşan güzergahı ile gece yarısı İpsala Türk Sınır Kapısına varıyoruz.

2.Gün:  İPSALA-SELANİK/THESSALONİKİ

İpsala Türk Sınır Kapısındaki Pasaport ve gümrük işemlerinden sonra Meriç Nehri nin üzerinden geçirek  Yunanistan Kipi Sınır Kapısına geliyoruz. Buradaki  pasaport ve gümrük işlemlerimizin de yapılmasından sonra 2,5 saatlik yolculuk sonrası Kavala da yolumuz üzerindeki tesiste mola veriyoruz.Ekstra olarak isteyenlerin burada yapacak olduğu kahvaltı dan sonra , saat 09-10 gibi Selanik e ulaşıyoruz. Gezimize öncelikle Selanik i tepeden görebilecek olduğumuz Selanik Kalesini ziyaret ederek başlıyoruz ve şehir gezisi kapsamında MS.303 yılında Roma Döneminde Paganizm anlayışı dışında bütün inanışlar yasak olduğundan,şehrin insanlarını  Hristıyanlığı kabul etmeye davet eden ve bu nedenle İmparator  Gallerius tarafından aslanlara atılarak katledilip ilk Hristiyanlarca aziz ilan edilen Saint Dimitros adına Makedonik Mimari tarzda inşa edilmiş  aynı adlı Saint Dimitros  Kilisesine gidiyoruz.Dimitros’un Aziz /Saint ilan edilmesinin bir nedeni de,edildiği tarih ile Selanik’in Türklerden alınışı aynı tarihe denk gelmesidir.Mezarının da bulunduğu kiliseyi görüp fotoğraf çektikten sonra aynı cadde üzerinde bulunan Konsolosluğumuzun arka tarafında bulunan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu evi gezip fotoğraf çekiyoruz.Osmanlı yapısı eski bir hamamı dışarıdan gördükten sonra bir Medreseyi görüp dışarıdan resim çekiyoruz.Kısa süreli alış veriş molası sonrası aracımıza biniyoruz.Rotondo,Bey Hamamı,Galerius,Aristottle ve Vardar Meydanı gezileri sonrası İzmir ’e benzeyen Kordon’a gidiyoruz.Kordon Boyunca yürüyerek yine bir Osmanlı yapısı olan Beyaz Kule’yi görüyoruz,Büyük İskender Heykeli ,Aristotle ve Venizelos Meydanları gezileri sonrası öğlen yemeği için Kalamari Bölgesinde ki restauranta gidiyoruz.(Ekstra)Selanik in alış veriş mağazalarının bulunduğu Thimski Caddesinde verecek olduğumuz alış veriş için serbest zaman sonrası Otelimize geçerek odalarımıza yerleşip dinleniyoruz.Akşam Yunanistan’a özgü Taverna eğlencesine katılıp (ekstra)  gece geç saatlerde tekrar  otelimize geliyoruz.Konaklama SELANİK

3.Gün: SELANIK/THESSALONIK-KAVALA-ISKECE-GÜMÜLCİNE-DEDEAĞAÇ-İPSALA-KEŞAN-TEKİRDAĞ-İSTANBUL       

Selanik te otelimizde alacak olduğumuz açık büfe kahvaltı sonrasında saat 09.30 da Selanik’ten Kavala ya hareket ediyoruz. İki saatlik yolculuk sonrasında Kavala ya ulaşıp gezimize başlıyoruz. Liman,Kavalalı Mehmet Ali Paşa nın yaptırttığı İmaret,Kanuni Sultan Süleyman zamanında yapılan Su Kemerleri , ve Pargalı İbrahim Paşa zamanında yapılan dört köşe cami (günümüzde kilise olarak kullanılmakta) görülecek yerler arasındadır.Ymemek için verecek olduğumuz serbest zaman sonrası saat 13.30 da   İskeçe Şehrine hareket ediyoruz..Bu bölgeye has yapılan meşhur Kavala Kurabiyelerimizi alıp, daha sonra Xanthi/İskeçe Şehrine gidiyoruz.İskeçe‘de şehir meydanındaki Osmanlı Yapısı olan Çalışır durumdaki saat kulesini görüp fotoğraf çektikten sonra Birleşmiş Milletler Unesco tarafından koruma altına alınan Türk Mahallelerini  görüp fotoğraf çekiyoruz. Sonrasında burada öğlen yemeği için verecek olduğumuz serbest zaman sonrasında   bir diğer türk yerlesim yerlerinden olan Komotini/Gümülcine’ye  gidiyoruz.Gümülcine’de şehir gezisi kapsamında eski ve yeni cami,şehir meydanı,Kılıç Heykeli ve Türk Mahallelerini görüp fotoğraf çekip, tarıhi Çukur Kahve de kahvelerimizi içtikten sonra 1 saatlik mesafede olan Dedeağaç Şehrine gidiyoruz.Burada da yie Osmanlı zamanında yapılmış bulunan Deniz Fenerini görüp ve Limanda verecek olduğumuz kısa bir mola sonrasında direkt olarak Yunanistan Kipi Sınır Kapısına gidiyoruz.Saat 19.00 da Sınır Kapısında olup,pasaport gümrük ve free shops alış verişlerinden sonra Meriç Nehri üzerinden geçerek aynı gümrük ve pasaport işlemlerini İpsala Türk Sınır Kapısında da yaparak Türkiye ye giriş yapıyoruz. İpsala,Keşan,Tekirdağ  yolunu takip ederek gece geç saatlere İstanbul a  ulaşıp, sizleri tur başlangıcında almış olduğumuz yerlerde indirerek turumuzu bitiriyoruz.

EXTRA TURLAR;

Cumartesi günü Selanik te Öğlen yemeği

İki kişiye bir adet salata , köfte , pilav, patetes kızartması,su,meşrubat

15 Euro

Cumartesi akşam Taverna eğlencesi

Yunanca ve Türkçe şarkıların söylendiği,Sirtaki ve buzikilerin yapıldıgı bir mekanda olacaktır,

4 kişiye bir adet greek salata,4 kişiye mücver köfte,4 kişiye cacıki,4 kişiye közde patlıcan,4 kişiye kabak kızartma, kişibaşı Cipura veya Levrek balığı veya Dana ızgara veya tavuk şiş,Kişi başı 1 adet küçük uzo, veya iki kişiye 1 litrelik kırmızı yada beyaz şarap veya kişi başı 1 adet bira veya meşrubat.4 kişiye meyve tabağı kişi başı 1 adet tatlı        

40 Euro

Cumartesi öğlen  Selanik te Tekne Turu, Jumbo alış veriş merkezi ve Ldol Market turu

Otelimizden Jumbo Alış Veriş merkezi ve Ldol Market e yapacak olduğumuz ulaşım             10 Euro

Dedeağaç/Alexandroupolis  öğlen yemeği (dönüşte)(zeytinlikler içerisinde denize sıfır komumda)

FİYATLARA DAHİL OLAN HİZMETLER

  - ManFortuna, Mercedes Tourismo veya Travego araçlar ile gidiş dönüş ulaşım

  - Otellerde konaklama ve sabah kahvaltısı

  - Rehberlik hizmeti

  - Yunanistan gümrük geçiş ücreti(30 Euro)

  - Araç içerisinde ikramlar

  - Şehir turları

FİYATLARA DAHİL OLMAYAN  HİZMETLER

  -Kişisel Harcamalar

  -Yunanistan Vize Ücreti ( 120 € )

  -Seyahat Sigortası ( 15€ - Zorunludur )

  -Yurtdışı Çıkış Harcı ( 15 TL )

  - Rehberiniz tarafından düzenlenen tüm Ekstra turlar

NOTLAR

- Uçuş öncesinde saatler değişebilir ve tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 saat önce teyit edilmesi gerekmektedir.

-  Tur kapsamı dahilinde belirtilen oteller, rezervasyon talepleri ve otel müsaitliğine bağlı olarak aynı veya aynı standartta bulunmadığı takdirde daha üst standartlarda benzer bir otelle değiştirilebilir. Bu tür durumlarda ilgili bilgilendirme tarafınıza 48 saat kala yapılacaktır.

-  Bu turda normal pasaporta vize gerekli , yeşil pasaporta vize gerekli değildir. Vize başvurusu için tur başlangıç tarihi itibari ile en az 6 ay geçerli pasaport gerekmektedir. Vize alımı ve vize süresi konusunda garanti verememektedir.Her türlü soru ve önerileriniz için seyahat danışmanınıza başvurabilirsiniz.

-  Bu sayfada ve bu web sitesine bağlı diğer sayfalarda sergilenen Seyahat Acentesi hizmetlerinin fiyatları günlük bazda değişiklik gösterebileceği gibi, gün içerisinde de kur farkından, havalimanı vergisinden ve ticari sebeplerden  kaynaklanan durumlardan dolayı her zaman değişiklik gösterebilecektir. Bu nedenle müşterilerin aynı hizmet için farklı tarihlerdeki alışlarından farklı fiyatlardan ücretlendirilebileceklerini bilmeleri gerekmektedir.

 

 

FOTOGRAFLAR