Klasik Yunanistan Turu 2
3 Gece 4 Gün
11.10.2013
269
 €
.00
'den itibaren

                                                             KLASİK YUNANİSTAN TURU

 

Dedeağaç/Alexandroupolis,  İskeçe/Xanthi, Gümülcine/Komotini, Selanik/Thessaloniki, Kavala, Larissa, Kalambaka/Meteora Katerini, İpsala, Keşan, Malkara, Tekirdağ, İstanbul)


OTOBÜSLER İLE

3 Gece / 4 Gün

1. Gün    İSTANBUL – SELANİK /THESSALONİKİ

Akşam saat 20.30 Kadıköy,21.00 Zincirlikuyu Avantgarde Oteli önü ,21.30 Bakırköy Ömür AVM önünden hareket ile ,özel otobüsümüz ile Selanik’e hareket. Istanbul  Tekirdağ yolu üzerinden İPSALA TÜRK GÜMRÜK KAPISINA varış. Pasaport ve gümrük işlemlerinden sonra Yunanistan Gümrük Kapısı Kipi deki pasaport ve gumrük işlemlerimize de yaptıktan sonra Evros Bolgesine giris yaparak yolumuza devam ediyoruz. Alexandropouli (Dedeagac), Komotini (Gumulcine), Xanthi (Iskece) ve Kavala uzerinden 625 km olan yolculugumuz yaklasik 10 saat surecek.


2. Gün  :    SELANİK /THESSALONİKİ

Sabah saatlerinde Selanik’e varışın ardından şehir turumuza başlıyoruz. . Gezimize öncelikle Selaniki tepeden görebilecek olduğumuz Selanik Kalesini ziyaret ederek baslıyoruz.ve şehir gezisi kapsamında MS.303 yılında Roma Döneminde Paganizm anlayışı dışında bütün inanışlar yasak olduğundan,şehrin insanlarını  Hırıstıyanlığı kabul etmeye davet eden ve bu nedenle İmparator  Gallerius tarafından aslanlara atılarak katledilip ilk Hıristiyanlarca aziz ilan edilen Saint Dimitros adına Makedonik Mimari tarzda inşa edilmiş  aynı adlı Saint Dimitros  Kilisesine gidiyoruz.Dimitros’un Aziz /Saint ilan edilmesinin bir nedeni de,edildiği tarih ile Selanik’in Türklerden alınışı aynı tarihe denk gelmesidir.Mezarının da bulunduğu kiliseyi görüp fotoğraf çektikten sonra aynı cadde üzerinde bulunan Konsolosluğumuzun arka tarafında bulunan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu evi gezip fotoğraf çekiyoruz.Osmanlı yapısı eski bir hamamı dışarıdan gördükten sonra bir Medreseyi görüp dışarıdan resim çekiyoruz.Kısa süreli alış veriş molası sonrası aracımıza biniyoruz.Rotondo,Bey Hamamı,Galerius,Aristottle ve Vardar Meydanı gezileri sonrası İzmir ’e benzeyen Kordon’a gidiyoruz.Kordon Boyunca yürüyerek yine bir Osmanlı yapısı olan Beyaz Kule’yi görüyoruz,Büyük İskender Heykeli ,Aristotle ve Venizelos Meydanları gezileri sonrası öğlen yemeği için Kalamari Bölgesinde ki restauranta gidiyoruz.(Ekstra)Selanik in alış veriş mağazalarının bulunduğu Thimski Caddesinde verecek olduğumuz alış veriş için serbest zaman sonrası Otelimize geçerek odalarımıza yerleşip dinleniyoruz..İsteyen misafirlerimiz ile akşam taverna eğlencesine gitmeden önce Selanik Kordon Boyunda 45 dakikalık tekne turu ( Ekstra 10 € ) Akşam Yunanistan’a özgü Taverna eğlencesine katılıp (Ekstra 40 €)  gece geç saatlerde tekrar  otelimize geliyoruz. (Konaklama SELANİK )


3. Gün:   SELANİK /THESSALONİKİ /KALAMBAKA-METEORA

Sabah kahvaltısının ardından saat 09.30 da hareketle otelimizden ayrılıyoruz.Katerini Larissa Kalambaka yolunu takip ederek öğlen sonrası Kalambaka şehrine geliyoruz.önce otelimize yerleşip dinlendikten sonra şehri gezmeye başlıyoruz.Yunanistan ın Kapadokyası da denilen Meteora da Manastırları gezip şehirde verecek olduğumuz serbest zaman sonrası otelimize geriye dönüyoruz.Akşam isteyen misafirlerimiz ile topluca dışarıda akşam yemeğimizi ekstra olarak alıyoruz. (Konaklama Kalambaka)


4. Gün:    KALAMBAKA-METEORA / KAVALA

Sabah Kalambaka da otelimizde alacak olduğumuz  kahvaltı ve sonrasında saat 09.30 da  Kavala’ya hareket ediyoruz. Saat 13.30 te Kavalaya ulaşıyoruz. Önce otelimize yerleşip Şehir merkezinde verecek olduğumuz serbest zaman sonrasında  Şehri gezmeye başlıyoruz. Şehir gezisi kapsamında Osmanlıya karşı büyük bir isyan başlatan Mısır Valisi Kavalalı Mehmet Ali Paşa İmareti,Atının üzerindeki Heykelini,doğduğu evi dişsarıdan görüp fotoğraf çekiyoruz.Kanuni Sultan Süleyman zamanında yapılan Su Kemerleri ve Pargalı İbrahim Paşa tarafından yapılan İbrahim Paşa Camisini (günümüzde Kilise olarak kullanılmaktadır) gördükten sonra,.İsteyen misafirlerimiz ile Kavala nın meşhur Balık Lokantalarında verecek olduğumuz öğlen yemeği sonrası serbest zaman ve .Akşam isteyenler ile Yunanistan a veda gecemizde Kavala da taverna eğlencesi (Ekstra 35 €)  ( Konaklama Kavala)

 

4. Gün:    KAVALA-İSKEÇE-GÜMÜLCİNE- DEDEAĞAÇ – İSTANBUL

 

Sabah Kavala da otelimizde kahvaltı. Sonrası saat 10.30 da otelden çıkış yapıyoruz. İskeçe Şehrine giderken yolumuz üzerindeki bu  bölgeye has yapılan meşhur Kavala Kurabiyelerimizi alıp, daha sonra Xanthi/İskeçe Şehrine gidiyoruz. skeçe‘de şehir meydanındaki Osmanlı Yapısı olan Çalışır durumdaki saat kulesini görüp fotoğraf çektikten sonra Birleşmiş Milletler Unesco tarafından koruma altına alınan Türk Mahallelerini  görüp fotoğraf çekiyoruz. Sonrasında bir diğer türk yerlesim yerlerinden olan Komotini/Gümülcine’ye  gidiyoruz.Gümülcine’de şehir gezisi kapsamında eski ve yeni cami,şehir meydanı,Kılıç Heykeli ve Türk Mahallelerini görüp fotoğraf çekip, tarıhi Çukur Kahve de kahvelerimizi içip  son uğrak yerimiz Dedeağaç Şehrine gidip burada limanda verecek olduğumuz yemek molasının ardından direkt olarak Yunanistan Kipi Sınır Kapısına gidiyoruz.Saat 18.00 de Sınır Kapısında olup,pasaport gümrük ve free shops alış verişlerinden sonra Meriç Nehri üzerinden geçerek aynı gümrük ve pasaport işlemlerini İpsala Türk Sınır Kapısında da yaparak Türkiye ye giriş yapıyoruz.İpsala,Keşan,Malkara yolunu takip ederek Tekirdağ da verecek olduğumuz akşam yemeği(Tekirdağ Köftesi) molasından sonra İstanbula hareket ederek sizleri tur başlangıcında almış olduğumuz yerlerde indirerek turumuzu bitiriyoruz.

NOTLAR

-Tur hareketi minimum 30 kişinin katılımı ile gerçekleşecektir. Katılım sayısı yetersiz olursa tur bir sonraki tarihe kaydırılacaktır.

-Extra turların gerçekleşmesi için min. 25 kişinin katılımı gerekmektedir. Aksi taktirde satış fiyatı değişebilir.

-Konaklama otellerinde standart aynı kalmak kaydı ile otellerde ve bölgelerde değişiklik yapılabilir.

-Rehberimiz programı tamamen gerçekleştirmek kaydı ile program seyrinde değişiklik yapabilir.

- 0 – 2 Yaş Çocuk fiyatı : Koltuk İstenirse 60 Euro

FİYATLARA DAHİL OLAN HİZMETLER

Lüks Otobüsler ile Ulaşım (Man Fortuna,Travego)

- 4*ve 5* Otellerde toplam 3 gece oda kahvaltı konaklama

- Selanik,Kalambaka ve Kavala panoramik şehir turları

- Profesyonel Türkçe rehberlik hizmetleri

- İskeçe – Gümülcine ve Dedeağaç gezileri

- Sınır geçiş ücretleri

- Zorunlu Pakettur Seyahat Sigortası

FİYATLARA DAHİL OLMAYAN  HİZMETLER

Vize ücreti ve servis bedeli (120 EUR) – İzmir ve Ankara için vize hizmeti ( 140 EUR )

- Yurt dışı çıkış harcı bedeli (15 TL )

- Her türlü otel ekstraları ve kişisel harcamalar

- Seyahat sağlık sigortası ( 15 EUR )

- Müze ve ören yerleri girişleri

NOTLAR

  . Uçuş öncesinde saatler değişebilir ve tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 saat önce teyit edilmesi gerekmektedir.

-  Tur kapsamı dahilinde belirtilen oteller, rezervasyon talepleri ve otel müsaitliğine bağlı olarak aynı veya aynı standartta bulunmadığı takdirde daha üst standartlarda benzer bir otelle değiştirilebilir. Bu tür durumlarda ilgili bilgilendirme tarafınıza 48 saat kala yapılacaktır.

-  Bu turda normal pasaporta vize ve yeşil pasaporta vize gerekli değildir. Vize başvurusu için tur başlangıç tarihi itibari ile en az 6 ay geçerli pasaport gerekmektedir.   konsolosluk ile müşterilerimiz arasında aracı kurumdur. Vize alımı ve vize süresi konusunda garanti verememektedir.Her türlü soru ve önerileriniz için seyahat danışmanınıza başvurabilirsiniz.

-  Bu sayfada ve bu web sitesine bağlı diğer sayfalarda sergilenen Seyahat Acentesi hizmetlerinin fiyatları günlük bazda değişiklik gösterebileceği gibi, gün içerisinde de kur farkından, havalimanı vergisinden ve ticari sebeplerden  kaynaklanan durumlardan dolayı her zaman değişiklik gösterebilecektir. Bu nedenle müşterilerin aynı hizmet için farklı tarihlerdeki alışlarından farklı fiyatlardan ücretlendirilebileceklerini bilmeleri gerekmektedir.

 

FOTOGRAFLAR


OTELLER

İki kişilik Odada Kişi Başı

Tek Kişilik

Oda Farkı

3.Kişi

3-12 Yaş

Çocuk

 

5* Holiday Inn Hotel Selanik Vb.

 

4* Galaxy Kavala Hotel Vb.

 

4* Divani Meteora Hotel Vb.

 

269 €

120 €

269 €

259 €