Patalya Thermal Resort
Ankara/Kızaılcahamam
Yarım Pansiyon
0-6 Yaş
. TL
SOR
 TL
.
'den itibaren

Patalya Thermal Resort

 

 

Başkent Üniversitesi bünyesinde Patalya Thermal Resort Ankara'ya 80 km, Esenboğa Hava Limanı'na 70 km , Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı içinde çam ormanlarıyla kaplı dağlar arasında, dört mevsim doğa ile başbaşa kalabilceğiniz eşsiz bir tatil cennetidir. Patalya Thermal Resort, termal sudan faydalanılarak sağlığına kavuşmak isteyenlere, doğa düşkünlerine, tatilcilere, özel günlerini farklı bir mekanda geçirmek isteyenlere, günübirlik konuklara, spor kulüplerine, özel toplantı ve seminerlere kendi özgü konuk severliği ve güleryüzüyle ev sahipliği yapmaktadır.

 

 

 

Patalya Thermal Resort siz değerli misafirlerine hizmet vermekten mutluluk duyar...

 

 

Patalya Thermal Resort 156 Oda ve 4 suit,6 bungalo,1 özürlü odası toplam 312 yatak kapasitesi.Standart olarak bütün odalarda minibar, TV, uydu yayını, banyo ve odada direkt hatlı telefon, kasa, halı zemin, banyo Thermal küvet & WC ve saç kurutma makinesi bulunmaktadır. Ayrıca bütün odalarda Termal Su ve odalarda günlük temizlik hizmeti ile Soğuksu Milli Parkı'nın eşsiz güzelliği, Patalya konukseverliği ile sizleri bekliyor.

 

 

Ter atmak, zayıflamak vücut geliştirmek vb amaçlarla kullanabileceğiniz Fitness Center'da jimnastik, aerobik, koşu bandı ve bisiklet yardımıyla ideal kilonuza kavuşabilirsiniz. Sporunuzun hemen ardından açık kapalı yüzme havuzunuza girebilir veya kür merkezimizdeki tüm aktivitelerden yararlanabilirsiniz.

 

Tesiste bulanan 4 adet futbol sahamız 3 adet tenis kortumuz, 2 adet basketbol sahamız ve 1 adet voleybol sahamız ile dostlarınızla tatlı rekabetin keyfini çıkarabilirsiniz.

 

HANGİ SULAR TERMAL OLARAK ADLANDIRILIR?

 

Yeryüzüne çıkış ısısı (doğal sıcaklığı) en az 20°C olan ve litresinde en az 1 gramın üzerinde çözünmüş mineral içeren sulardır.

 

KIZILCAHAMAM TERMAL SULARININ ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

 

2748,66 MG/LT TOPLAM Minerilizasyona sahip Florürlü (2,98 mg/lt) Sodyum Bikarbonatlı , kaynak çıkış ısısı 59,3°C olan Termomineralli sulardır.

 

KIZILCAHAMAM TERMAL SULARININ FAYDALARI NELERDİR?

 

Banyo uygulamalarında,

Romatizmal hastalıların kronik dönemlerinde,

Kronik bel ağrısı Osteoartrit gibi Honinflamatuvar eklem hastalıklarının Miyozit, Tendinit, Travma, Fibromiyalaji sendromu gibi yumuşak doku hastalıklarının tedavisinde tamamlayıcı unsur olarak,

Ortopedik operasyonlar,

Beyin ve sinir cerrahisi sonrası gibi uzun süre hareketsiz kalma durumlarında,

Mobilizasyon çalışmalarında,

Kronik dönemlerde seçilmiş nörolojik rahatsızlıklarda,

Genel stres bozukluklarında ve spor yaralanmalarında tamamlayıcı tedavi unsururudur.

 

Patalya Thermal Resort’te Termal suyun özellikleri ve kür merkezindeki birimlerin Sağlık Bakanlığı tarafından herhangi bir onayı varmıdır?

 

Patalya Thermal Resort T.C. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 12/04/2005 tarihinde Kaplıca Tesisi İşletme izni almış 45 numaralı belge ile hizmet vermektedir.

 

KAPLICA TEDAVİSİ NASIL UYGULANIR?

 

Tedavi süresi ve şekli hastanın ve hastalığın durumuna, suyun özelliklerine  göre belirlenir. Tedavi süresi ortalama 2-3 haftadır. Toplam banyo sayısı 15-20 civarında tutulur. Kürler günlük veya günaşırı yapılır. Günlük kürlerde haftada bir gün ara verilir. Banyo süresi 5-25 dakika olarak belirlenir. Süre başlangıçta az tutulur giderek artırılır. Banyo kürleri genellikle sabahları hafif bir kahvaltıdan sonra uygulanmalıdır. Hastalar kürden önce mutlaka mesane ve bağırsaklarını boşaltmalıdır. Banyo içinde en rahat pozisyonda durulmalıdır.  Suyun kaldırma kuvvetinden dolayı su içinde egzersiz kolay yapılır. Su içinde hareket deriden  mineral ve gaz emilimi artırılır. Fazla hareket dolaşım  sisteminde aşırı yüklenmelere sebep olur. Banyodan sonra hasta iyice kurulanmalı ve iyi havalandırılmış bir odada 30-60 dakika dinlenmelidir

 

 

ODA

 

 

156 adet oda ve 6 adet süit dağ evi

bulunmaktadır. Odalarda direkt telefon,

kablosuz internet erişimi, uydu kanal TV,

minibar, özel kasa, saç kurutma makinesi,

termal küvetli banyolar standart olarak

mevcuttur.

 

 

TESİS

 

 

Tesiste ocakbaşı restoran, 5 adet toplantı

salonu, 2 adet açık-kapalı yüzme havuzu,

Fin Hamamı, Türk Hamamı, sauna, fitness

center, 2 adet kür havuzu, 16 adet özel aile

banyosu, SPA, fitness center hizmetleri

sunulmaktadır.

 

 

 

 

 

 

Pansiyon Açıklamalar:

Yarım Pansiyon

( j )

 



Genel Özellikler

FOTOGRAFLAR