Akyüz Kardeşler Otel

Yarım Pansiyon
0-6 Yaş
. TL
76
 TL
.50
'den itibaren

Uzungöl Bungalow - Ahşap Ev Otel

BUNGALOW

Tek katlı ve tahtadan inşa edilmiş ev anlamına gelir.

Dört bir yanı ve iç kısmı tamamen ahşapla donatılmıstır.

Her birinin giriş bölümünde balkonu bulunmaktadır.

2,4,5 kişilik aileler için özel olarak tasarlanmıştır.

Merkezi sistemi ile hem ısı hemde sıcak su  ihtiyacı karşılanmaktadır.

Odaların tümünde;

Suit odalarda,

-Merkezi kalorifer sistemi,

Standart Odalara Ek Olarak;

-Uydu Yayınlı TV,

- Mini bar,

- Telefon,

- Oturma grubu,

- Saç Kurutma Makinesi

 Çalışma Masası

- Balkon,

-Jakuzi bulunmaktadır

 

 

 















AKYÜZ KARDEŞLER 

Otelimiz 1990 yılında kurulmuştur. Yatak kapasitesi 60, Restaurant kapasitesi 120 kişidir. Otelimiz Uzungöl'ün güzel otelleri arasında yer almaktadır. Uzungöl'ün tadını sessizlik ve rahatlıkla taçlandırmak ve bütçelerine uygun bir tatil yapmak isteyen misafirlerimizi Akyüz Otel & Bungalow'a beklemekteyiz.

 


Trabzon Uzungöl her mevsimi bir başka güzel olan, gerek yeşilin gerekse mavinin tüm tonlarını göz alıcı güzelliğiyle bizlere sunan ve konukseverliğinden taviz vermeden bu değerlerini günümüze kadar getiren güzel beldemize; Doğu Karadenizin incisi Uzungöl'e, bu değerleri yaşayarak ve bize bırakılan bu mirasın kıymetini bilmekte ve sizlere tatil ortamı oluşturmaktayız.

 

Hizmete girdiğimiz ilk aylardan bu günlere kadar taşıdığımız aynı heyecanla ve bize konuk olarak heyecanımızı paylaşan değerli dostlarımızdan aldığımız güç ile her geçen gün kalitemizi arttırmak başlıca hedefimizdir.

 

Akyüz Kardeşler Otel & Bungalow olarak sizleri de tatil ve iş amaçlı tüm konaklamalarınızda, aile işletmeciliğinin getirdiği sıcaklıkla, tecrübeli ve güler yüzlü personeli ile doğayı ve kaliteyi bir arada yaşamaya davet ediyoruz.

 

Karadeniz’in güzelliklerini tatilin keyfini sürmek isteyenleri mutlaka otelimize bekliyoruz Karadeniz Uzungöl otelleri arasında en gözde konumunda olan Akyüz Kardeşler & Bungalow her yıl binlerce tatilciye hizmet vermektedir. Otelimize gelen konuklarımız her yıl tekrar tatil için geldiklerinde yine otelimizi tercih etmektedirler.

 

Uzungöl'ün ayrıcalıklı tatilini bizimle yaşayın...


UZUNGÖL'Ü TANIYALIM


Haldızen Deresi' nin önünün kapanmasıyla oluşmuştur.Uzungöl denizden 1100 metre yüksektedir. Yeşilin her tonunu barındıran ormanlarla kaplı Uzungöl dünyada benzerine az rastlanabilecek türden bir güzellik oluşturur.

- Uzungöl'ün taşıdığı doğal değerleri bütünleyen en önemli unsur, yöre mimarisine uygun yapılmış, kendine özgü bir mimari stile sahip eski ahşap evlerin birçoğunun bozulmadan günümüze gelebilmiş olmalarıdır.

- Uzungöl 1989 yılında Tabiat Parkı ve 2004 yılında Özel Çevre ilan edilmiştir. Sit alanı kapsamındadır.Uzungöl'ün diğer bir özelliği de zengin bitki örtüsüdür.

- Özel ekolojik koşullara sahip dar bir alanın dışında yetişmeyen, tıptan kozmetiğe kadar pek çok alanda kullanımıyla uluslar arası değerler taşıyan endemik bitkilerin yaygınlığı ve çeşitliliği Uzungölün gen koruma merkezlerinden biri olmasını sağlamıştır.

- Uzungöl Trabzon'a 99 km ve Çaykara ilçesine 19 km uzaklıkta, deniz seviyesinden 1090 m yükseklikte bulunur.


- Vadinin ortasında bulunan ve yamaçlardan düşen kayaların Haldizen deresinin önünü kapatmasıyla oluşmuş göl, "Uzungöl" olarak bilinir ve çevreye aynı ad verilmiştir. Özellikle yakınındaki "Şerah" köyünün yöreye uygun tarzda yapılmış eski ahşap evler, doğanın güzelliğini tamamlar özelliktedir.

-Yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çeken Uzungöl, sahip olduğu turistik potansiyeli bakımından çok zengindir.
- Çevrede trekking, kuş gözlem, Akyüz Kardeşler Otel & Bungalow botanik amaçlı turların yanı sıra daha yükseklerdeki dağların arasındaki göllere veya yakınlardaki Şekersu, Demirkapı, Yaylaönü gibi diğer yaylalara geziler düzenleme olanağı vardır.



- Yaban hayatı bakımından Uzungöl çevresindeki dağlarda ayı, kurt, yaban keçisi, tilki, kafkas dağ horozu gibi çeşitli hayvan türleri barınmaktadır.
Haldizen deresi vadisinde, heyelan sonucu dere yatağının tabii baraj şeklinde kapanması sonucu oluşan göl, çevresindeki ladin ormanları ile çekici bir peyzaj sergiler, Göl kıyısında yer alan Uzungöl yerleşmesi belediye teşkilatına sahip olup, alt yapı çalışmaları devam etmektedir.

- Gölün su sathı, mevsiminde gelen su miktarı ile bağımlı olarak cüzi farklılıklar gösterir ise de, genelde boyu 1000 metre, eni 500 metre, derinliği ise 15 metre civarındadır. Gölde alabalık yaşamaktadır. Belediye tarafından hazırlanmış 1/ 2000 uygulama imar planı bulunduğu ifade edilen yerleşmede; geleneksel ahşap yayla yapılarının kuzeybatı yönündeki çayırlık yamaçlardaki konumundan, beton yapılarının kuzeybatı yönündeki çayırlık yamaçlardaki konumundan beton yapılar şeklinde göl kıyısına inmekte olduğu müşahade edilmiştir.Turizm Merkezi olarak belirlenen alanın ilgi odağı olan göl çevresinde topografya, yerleşme alanını sınırlamaktadır.


- Bu nedenle kuzeybatıda belirlenen turizm yerleşme alanları ise kot farkı nedeniyle daha düşük rakımlarda kalmaktadır. Bu alanlarda yer alması düşünülen Konaklama tesislerinin göl ve civarını günübirlik, Akyüz Kardeşler Otel & Bungalow aktiviteler için yoğun şekilde kullanmak isteyecekleri muhakkaktır. Bu durumda, Turizm Merkezi gelişmesinin sağlıklı ve başarılı olabilmesi için göl çevresindeki yapılaşmanın kesinlikle kontrol altında tutulması gerekmektedir.

- Gölün Çaykara yönünden girişi bugünden büyük yapılarla (cami ve okul) kapatılmış durumdadır. Güneydoğuda yer alanda ise yapılaşma hızla artmaktadır.

- Güneye doğru uzayıp giden Haldizen deresi vadisi büyük doğa zenginliklerine sahiptir. Uzungöl'e yaklaşık 10 ile 20 km mesafede dağların yüksekliklerinde yer alan 10' kadar ufak göl yöredeki aktivite zenginliğini arttırmaktadır. Uzungöl'e bugün bile yabancı gruplar gelerek mevcut tesiste konaklamakta ve güneydeki göllere doğa içinde yürüyüşler yapılmaktadır.

UZUNGÖL'E NASIL GİDİLİR?

Uzungöl’e ulaşabilmek için öncelikli olarak Trabzon İline ulaşmanız gerekmektedir. Rize, Artvin tarafından Uzungöl’e ulaşmak isteyenlerin Of İlçesinden Uzungöl yoluna saparak Uzungöl’e ulaşabilirler.

 

Şirin Beldemiz Uzungöl Trabzon İline 99 km mesafededir. Trabzon Merkez Çömlekçi Mahallesinde bulunan Çaykara Tur Minibüsleri ile günün her saatinde ortalama 20 dakikada bir Uzungöl’e servis vardır. Ayrıca Meydan mevkiinden de bazı firmalar tarafından Uzungöl’e minibüs seferleri düzenlenmektedir. Eğer özel aracınız yoksa bunlardan birini tercih etmek durumundasınız.Eğer özel aracınız ile Uzungöl’e ulaşmayı düşünüyorsanız size çok güzel bir gün geçireceğinizi tavsiye ediyoruz.

 

Trabzon-Rize Sahil yolunu takip ederek ve birbirinden güzel doğa manzarası eşliğinde Yomra, Arsin, Araklı ve Sürmene İlçelerini takip ederek Trabzon’un Of İlçesine ulaşmış olursunuz. Of ilçe girişinden sağ tarafa ayrılan yolu takip ederek Çaykara yoluna girmiş olursunuz.

 

Of İlçe Merkezi ile Çaykara arası 55 km’dir. Bu istikamette seyahat ederken birbirinden renkli ve birbirinden güzel çay bahçelerinin içinden geçeceksiniz. Yol boyunca sıra sıra dizilmiş çay fabrikalarını ziyaret edebilir hatta çay ihtiyacınızı bile karşılayabilirsiniz. Solaklı Vadisinin batısı istikametinde Çaykara’ya kadar geldikten sonra bu defa Solaklı Vadisinin Doğu yamacına geçmiş olursunuz.

 

Vadinin Doğu yamacında dere yataklarından akan birbirinden berrak buz gibi soğuk suların ve Solaklı vadisinin o muhteşem güzelliğinin üzerinizde bıraktığı büyük etki ile Çaykara’dan 20 dakikalık bir seyahat ile Uzungöl’e ulaşmış olursunuz.

 

Artık bundan sonrası size kalmış… İster muhteşem bir alabalık ziyafeti çekin, isterseniz yöremizin eşsiz mutfağının birbirinden güzel yemekleri ile tanışın…Ve yemekten sonra Turizm cenneti Uzungöl’ün her anını ve her dakikasını doyasıya yaşamaya çalışın.

 

Karayolu : Trabzon' dan Türkiye'nin hemen hemen bütün illerine karşılıklı otobüs seferleri vardır.

 

Deniz Yolu : Trabzon yaz aylarında düzenlenen feribot seferleri ile İstanbul ve İzmir'e bağlandığı gibi, yıl boyunca B.D.T. Ülkelerine çeşitli seyahat acentalarınca gemi ve otobüs seferleri düzenlemektedir.

 

Hava Yolu: Uluslararası trafiğe açık Trabzon Hava Limanından yurdumuzun bir çok iline hava ulaşımı sağlandığı gibi, Almanya, Hollanda, ve Komşu Ülkeler ile de karşılıklı seferler yapılmaktadır

UZUNGÖL'DE NELER YAPILABİLİR?

Uzungöl'de yerli halkın yerleşimi, tüm Karadeniz'de olduğu gibi tepelere kaymıştır. Göl etrafında ve çevresinde sevimli, ahsap tesisler var.

 

Karadeniz'in başdöndüren yeşil örtüsünün kucağında duru, bir avuç su... Yörenin vazgeçilmez simgesi iki minarenin suda uzadıkça uzayan silüeti... Yorgun dağların tepelerinde süzülen nazlı bulutlar ve çok şükür fazla betonlaşmamış bir doku...

 

Uzungöl; yanıbaşınızda ama ulaşılmaz, güzel ama mütevazi, davetkar ama tutucu...

 

Sanki yeşil bir örtüyü aralamış da, gizli-sakli tutulan bir mücevheri seyrediyormuş gibi bir duyguya kapılıyor insan. Hem hayranlık, hem telaş, hem "yakalanma" endişesi... Hani çok seyrederseniz; kaçıverecek, kapanıverecekmiş gibi... Dik yamaçlardan düşen kayaların Haldizen Deresi'nin önünü kapatmasıyla oluşmuş göl, binlerce yıllık bir devinimin ürünü. Sanki koskoca bir yayla, eteğindeki taşları dökmüş, dökmüş de; bir avuç suyu kendisine saklamış gibi...

 

Her anı değerlendirmek gerek; birdenbire sicim gibi yağmurlar düşebilir, bembeyaz sisler inebilir, o durgun sular görünmez oluverir... Gözler, Uzungöl'deki bu tarifsiz tabloya alışınca, Karadeniz'in oksijeni giriyor devreye. Alışılagelmedik bir ritim başlıyor göğsünüzde; serin, ferah ve düzenli nefesler... Gölün etrafında tur atmaya hazırsınız artık!

MENÜ

Tesisimizde sabah açık büfe kahvaltı verilmektedir.

Kahvaltı, öğle ve akşam yemeği olmak üzere Uzungöl'ün temiz havası ve doğal yollardan elde edilen ürünlerini mutfağımıza taşımaktayız.

ANA MENÜLER

 

TATLILAR

http://www.uzungolakyuzmotel.com/images/nokta.jpgTereyağda Alabalık

http://www.uzungolakyuzmotel.com/images/nokta.jpgLahana Çorba

http://www.uzungolakyuzmotel.com/images/nokta.jpgUzungöl Sütlaç

http://www.uzungolakyuzmotel.com/images/nokta.jpgIzgarada Alabalık

http://www.uzungolakyuzmotel.com/images/nokta.jpgLahana Sarma

http://www.uzungolakyuzmotel.com/images/nokta.jpgLaz Böreği

http://www.uzungolakyuzmotel.com/images/nokta.jpgSacda Alabalık

http://www.uzungolakyuzmotel.com/images/nokta.jpgKuru Fasülye

http://www.uzungolakyuzmotel.com/images/nokta.jpgTel Kadayıf

http://www.uzungolakyuzmotel.com/images/nokta.jpgAkçaabat Köfte

http://www.uzungolakyuzmotel.com/images/nokta.jpgMuhlama

 

http://www.uzungolakyuzmotel.com/images/nokta.jpgSacda Tavuk

http://www.uzungolakyuzmotel.com/images/nokta.jpgKuymak

 

http://www.uzungolakyuzmotel.com/images/nokta.jpgSacda Kavurma

http://www.uzungolakyuzmotel.com/images/nokta.jpgTurşu Kavurma

 

 

 

UZUNGÖL YEMEKLER

Uzungöl Akyüz Restaurant eşsiz doğal güzellikleri ve Uzungöl'e özgü yemekleriyle sizleri bekliyor.

Uzungöl yöresel mutfağı, Karadeniz genel mutfak kültürünün bir yansımasıdır.Uzungöl'ü ziyaret edenlerin tamamının mutlaka yediği yayla sularında yetişen Alabalığın yeri bir başkadır. Gelen ziyaretçilerin mutlaka sofralarında ana yemek olarak lezzet vermektedir.

ALABALIK

Tertemiz yayla sularıyla beslenen Haldizen Deresi’nde yetişen alabalıkları da Uzungöl’e gelenler mutlaka tadarlar. Tamamen doğal ortamda yetişen ve yörede üretilen özel tereyağında kızartılan bu alabalıklar, ana yemek olarak sofraları süsler.

Alabalık dışında veya alabalığın yanında çeşit oluşturabilecek yöresel lezzetler de mutlaka denenmeli. Tesislerin birçoğunda yörenin meşhur Akçaabat köftesi de yer almaktadır. Öte yandan yöre halkından alınan günlük taze sebze, süt, peynir gibi gıdalarla da yelpaze genişletilmektedir. Bu yöresel lezzetler arasında en çok beğenilenler işe şunlardır:

MIHLAMA ( MUHLAMA )

Gelen ziyaretçilerin en beğendikleri yemeklerden biri olan mıhlama (Kuymak) bir peynir yemeğidir. Unla ve suyla karıştırılan peynir parçacıklarının kızgın yağda peynirler eriyinceye kadar pişirilmesiyle hazırlanan bu yemek, Doğu Karadeniz mutfağının sabah kahvaltılarında, misafirlerin karşılandığı sofralarda ve turistik tesislerin konuklarına sunduğu geleneksel lezzetlerinden biridir.

LAHANA ÇORBASI

Uzungöl’de tadılabilecek diğer bir lezzet de lahana çorbasıdır. Yemeğin içeriğine gelince; karalahanalar ince ince kıyılıp haşlanır ve yağda kavrulmuş soğanla karıştırılıp üzerine su eklenir ve pişirilir. Bir kâse mısır unu çorbaya eklenip karışım bir süre daha pişirilir. Oldukça lezzetli ve doyurucu olan bu çorbayı, Uzungöl gibi havası temiz ve yayla havasında yetiştirilmiş lahanalarla yapılmış lahana çorbasının tadını başka yerde yediğiniz lahana çorbası ile karşılaştırdığınızda farkı çok çabuk anlayabileceksiniz.

ETLİ KARALAHANA SARMASI

Karadeniz mutfağının özel yemeklerinden biridir. Yaylalardan toplanıp haşlanan lahanaların içine, kıymalı soğanlı sarma içinin konulup sarılmasıyla hazırlanan bu yemek; yanında doğal, ev yapımı yoğurtla servis edilir.

MISIR EKMEĞİ

Doğu Karadeniz mutfağının olmazsa olmazı mısır ekmeğini Uzungöl’de tadabilirsiniz. Hemen her yemeğin yanında servis edilen bu ekmek, altın sarısı rengindedir ve oldukça yoğundur. Mısır ekmeği, mısır ununun su ve tuzla yavaş yavaş yoğurulmasıyla hazırlanan karışımın, köz üzerindeki saca dökülüp pişirilmesiyle hazırlanır.

Uzungöl’de tadılabilecek diğer lezzetler ise; Fasulye Turşusu, Ezme Lahana, Fasulye Kavurması, Papa (Haşıl), Kete, Hamsili Ekmek ve Sac Kavurmadır.

TATLILAR

Uzungöl’de tadılması gereken tatlılar listesinde ilk sırada sütlaç gelir. Bu sütlaçın özelliği ise; fırında pişirilmesi ve yoğun kıvamlı olmasıdır. Sütlaç dışında tatlı severleri mutlu edecek lezzetler arasında; laz böreği, pekmez ve pestil vardır.

 

UZUNGÖL' DE HANGİ FESTİVALLER YAPILIR

TRABZON UZUNGÖL HAVACILIK FESTİVALİ 

18-Haziran

Açılış töreni-Forum AVM Trabzon

Model Uçak(Radio Kontrol) Yarışması gösterisi

Paramotor uçuşları

Microlight uçuşları

Serbest paraşütçülerin hava gösterileri:Wingsuit atlayışları yapılması

Cessna tipi uçaklar ile gösteri

Acro uçak gösterileri

19 Haziran

Yamaç paraşütü uçuşları ve yamaç paraşütü tandem uçuşları

Yamaç Paraşütü Acrobasi Gösterileri

Microlıght ve paramotor uçuşları

Yelken Kanat uçuşları

Serbest paraşütçülerin hava gösterisi

20 Haziran 2010 Pazar-Uzungöl

Model uçak Uçuşları

Cessna Uçuşları

Acro Uçak Gösterisi

Akut Arama kurtarma tatbikatı gösterisi

Rafting,kano,Yelken ve Kite Surf

Halk Oyunları Gösterisi

Konser ve havai fişek gösterisi

20 Haziran

Yamaç Paraşutü Uçuşları ve Yamaç Paraşütü Tandem Uçuşları

Yamaç Paraşütü Acrobasi Gösterileri

Yelken Kanat Uçuşları

Acro Uçak Gösterileri

Microlight ve paramotorUçuşları

Model Uçak Uçuşları

Uçurtma yarışması

Rafting

Kano,Yelken ve Kite Surf

Halkoyunları ve Konser

UZUNGÖL JEEP SAFARİ TURLARI


Kış aylarının vazgeçilmezlerinden diğer heyecan ise Jeep safari turlarıdır.

Sizlere tahsis ettiğimiz Jeep ler ile Yaz - Kış Uzungöl'de macera arayanlar için biçilmiş kaftan olacaktır.

Uzungöl' ün muhteşem tabiatı ile safariniz sırasında rastlayacağınız hayvan ve bitki familyasında farklı heyecanlar yaşayabilirsiniz. 

Jeep Safari ekibi Ataköy-Sultanmurat-Durnalı Yaylası-Karester Yaylasın istikametinden yeniden Uzungöl Merkeze dönüş yapılmaktadır. 

 

UZUNGÖL HELİSKİ - KAYAK


Kış aylarının vazgeçilmezi Heliski ve Kayak...

Mükemmel doğasıyla bembeyaz olan görünümü sizlere doğa sporları yapma fırsatı vermektedir.

Helikopter ile kayak alanına bırakıldığınızda olağanüstü güzelliklere tanık olabilir ve kayak keyfini çıkartabilirsiniz. 

 

UZUNGÖL TREKKING


"Dik yamaçlardan düşen kayaların Haldizen Deresi'nin önünü kapatmasıyla oluşan Uzungöl, rüya gibi bir tablo yaratıyor vadide. Koskoca bir yayla, eteğindeki taşları dökmüş, dökmüş de; bir avuç suyu kendisine saklamış gibi..."

Deniz seviyesinden 1090 metre yükseklikte bulunan Uzungöl'ün boyu 1000, eni 500, derinliği ise 15 metre. Gölün hem solundan hem de sağından uzanan yollar, yürüyüş için baslangıç noktası. 

Yolun hemen kenarından yükselen orman örtüsü, suya gölgelerini düşürdükçe, yeşilin her tonuyla sarmaş dolaş oluyorsunuz birden. İddiali sporcular dağ-tepe demeden yürüyor, yürüyor. Yaylalar da sizin, Haldizen'in ardına gizlenen irili ufakli göller de...

Kısacası trekking için bulunmaz bir fırsat!

 

UZUNGÖL HELİKOPTER TURLARI


Trabzon'un Çaykara ilçesindeki dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl' de yerli ve helikopter turu sayesinde doğa harikasını havadan da görme fırsatını yakalayacak.

5 yolcu kapasiteli helikopterler, belde merkezindeki pistten havalanıp, yolcularına Uzungöl'ü havadan gösterdikten sonra civardaki yaylaların üzerinde tur atıp Uzungöl'e dönmektedir.

Helikopter turunun fiyatının kişi başı dakikası 6 Avro olduğunu belirten işletmeci Mehmet İnan, "Beldede hizmetleri farklılaştırmak, alternatif arayan ziyaretçilere yeni fırsatlar sunmak için helikopter turlarını başlattık.

Yöremiz, doğal yapısıyla sadece Doğu Karadeniz'in değil Türkiye'nin de önemli turizm merkezlerinden biri. Bu güzelliklerin havadan da görülebilmesi için böyle bir fikir aklımıza geldi. Uzungöl gökyüzünden çok güzel ve farklı görünüyor.

Bir çok alternatif turumuz var. 7 dakikalık kısa programda Uzungöl'ün üzerinde uçma ve fotoğraf çekme imkanını sunuyoruz. Yayla gezisini de kapsayan geniş turumuz da var.

Ayrıca yaylada 1 saat konaklamalı turumuzu da müşterilerimizin seçimine sunuyoruz.

Helikopter pilotu Zafer Yılmaz ise, Uzungöl'e turizm konusunda katkıda bulunabilmek amacıyla geldiklerini belirterek, "Kış aylarında kayak faaliyeti için Uzungöl ve Ayder Yaylası'nda bulunduk.

Yaz aylarıyla birlikte buranın doğal güzelliklerini, yayla bölgelerini yöreye gelen turistlere göstermek, tanıtmak amacıyla Uzungöl'de kalacağız ve yaz boyu hizmet vereceğiz. Çeşitli paket turlarla yörenin güzelliğini havadan görmek isteyenlere seçenek sunuyoruz" diye konuştu.

 

UZUNGÖL YAYLA TURLARI

Uzungöl yayla gezileri ile oksijene doyacaksınız. Gür bitki örtüsü, temiz doğası, muhteşem güzelliği ile sizleri büyülecek yaylaları ile uzungöl her mevsim güzeldir... 

 

 



Genel Özellikler

FOTOGRAFLAR