Sis Otel
Ayder
Yarım Pansiyon
0-6 Yaş
. TL
69
 TL
.50
'den itibaren

Hakkımızda

• Otelimiz Kaçkar Dağları, Milli Parkı içerisinde; Çamlıhemşin Ayder yaylasında 1998 yılında hizmete açılmıştır.

• Otelimizde 10’u aile 27’si standart olmak üzere toplam 37 adet yenilenmiş oda, 120 kişilik çok amaçlı salon, şömineli oturma odası ve lobi bulunmaktadır.

• Trabzon Havalimanına 140 km. Karadeniz Sahil otoyolu Ardeşen Kavşağına 45 km. mesafededir.

Trekking: Fırtına vadisi içerisindeki bulunan yaylalarda trekking sporu için oldukça uygun parkurlar mevcut olup, keşfedilmeyi bekleyen yeni parkuru da içinde barındırmaktadır.

 

Bu parkurlar içerisinde; Avusor-Peryatak – Çamyatak –Ayder, Ayder- Hazindağ- Pokut ve kavron-Samistal- Ayder parkurları doğa tutkunlarının yürüyüşlerinde vazgeçemedikleri güzergâhlardır.

Bütün bu güzergâhlarda araç yolu olmayıp yüzyıllar boyunca yaylacılar tarafından kullanılan doğal patika yollar bulunmaktadır. Uzman rehberlerimiz eşliğinde bu parkurlarda güvenle hizmet verilmektedir.

 

Rafting: Rafting sporu fırtına deresinde son yıllarda oldukça yaygın olarak yapılmaktadır. Macera seven ziyaretçiler için adrenalini yüksek bir aktivitedir. Mayıs-haziran döneminde profesyoneller için, temmuz-ağustos döneminde ise amatör gruplar için su seviyesi uygundur. Raftingle beraber fırtına deresinin iki büyük kolu olan Ayder ve Çat ana kollarında kano ve kayaking de yapılabilmektedir.

Jeep Safari: Fırtına vadisinde bulunan güzellikleri görmek için şüphesizki yürümek gerekmektedir. Ancak yürüyüş konusunda sıkıntısı olan yada bu vahşi vadide araç kullanmak isteyen meraklılar içinde oldukça uygun offroad parkurları vardır. Kiralayabilecekleri arazi araç larıyla vadide bulunan yayla yollarında bu aktiviteyi gerçekleştirebilirler. Ayder-Huser yolu, Çamlıhemşin-Amlakit yolu, Çamlıhemşin-Pokut -Sal yayla yolları jeep safari için oldukça uygun parkur lardır.

 

Foto Safari: Kaçkar Milli Parkı ve dolayısıyla fırtına vadisi, içinde barındırmış olduğu bitki ve hayvan çeşitliliği peyzaj güzelliği ile Türkiye’nin değil dünyanın 200 sıcak korunan alanlarından biridir. Dolayısıyla fotoğraf tutkunları için bu alan da çekebilecekleri sayısız film karesi olduğunu söylemek mümkündür. Fırtına vadisi 4 mevsimde çok değişik renk ve güzellikleriyle fotoğraf tutkunlarının hizmetindedir.

Olta Balıkçılığı: Fırtına deresinin bütün kollarında doğal alabalık bulunmaktadır. Yaz sezonunda izne tabi olarak sportif olta balıkçılığı yapılabilmektedir. Arzuya göre rehber eşliğinde malzeme ve teknik destek yapılmaktadır.

Foto Safari: Kaçkar Milli Parkı ve dolayısıyla fırtına vadisi, içinde barındırmış olduğu bitki ve hayvan çeşitliliği peyzaj güzelliği ile Türkiye’nin değil dünyanın 200 sıcak korunan alanlarından biridir. Dolayısıyla fotoğraf tutkunları için bu alan da çekebilecekleri sayısız film karesi olduğunu söylemek mümkündür. Fırtına vadisi 4 mevsimde çok değişik renk ve güzellikleriyle fotoğraf tutkunlarının hizmetindedir.

Doğa Yapı

Rize ili Çamlıhemşin ilçesinde ve Kaçkar Dağları Milli Parkında Ayder Yaylasında 1200 m yükseltide zirvede bir mekan sis otel.

 

Milli Parklar doğal, kültürel ve tarihi kaynak değerleri bakımından ulusal ve uluslar arası öneme sahip, ender bulunan tabiat parçalarıdır.

 

Kaçkar Dağları Milli Parkı doğal ve kültürel kaynak değerleriyle doğa severlerin buluşma noktasıdır.

 

Kaçkar Dağları Milli Parkı Doğu Karadeniz Dağlarının 3 büyük dağ kütlesi olan Üç Doruk, Göller ve Kaçkar dağlarından oluşmaktadır.

 

Bölgede yıllık yağış ortalaması 2200 mm dir.

 

Gökyüzüne ulaşmak istercesine uzanan dağlar kıyıdan itibaren hızla 4000 m’lere yükselmekte ve iklim faktörlerinde hızlı değişime neden olmaktadır.Arazi yapısı nedeniyle yağış kısa mesafelerde değişiklik göstererek mikroklimalar oluşturmakta, bu da biyolojik çeşitliliği zenginleştirmektedir.

 

Yörede en önemli jeomorfolojik yapı buzullardır.Çeşitli buzul vadileri içerisinde en uzunu 12 km ile Elevit teknesidir.Buzul vadilerinin tabanı 2800-3600 m yükseltilerde seyretmektedir. Buzullar, buzul gölleri, buzul vadileri, sirkler ve morenler yörenin jeomorfolojik zenginlikleridir. Yörede yaklaşık 100 buzul gölü bulunmaktadır.

 

Kısa mesafelerde artan yükseklikler, jeomorfolojik yapı, bitki ve hayvan toplulukları, yörenin sosyal, kültürel mekansal ve mimari görüntüsünü sergileyen yayla evleri, geleneksel ev-mutfak araç-gereçleri bir yanda buzul gölleri, diğer yanda Ayder kaplıcaları ile dağcıları, turistleri ve bilim adamlarını etkilemekte ve bu değerleri ile onları yöreye davet etmektedir.

 

Yayla şenlikleri, bağbozumu coşkusu ve tüm bunlara lezzet katan, tulumun iç titreten sesi…

 

Bozulmamış vahşi doğası dağ kaplıcaları ile Doğa cennetidir Ayder.

 

Hayvan Varlığı: Yörede 6 sı endemik 127 böcek türü, 3’ü koruma altında 28 sürüngen türü, iki yaşamlı 10 tür, yaşamaktadır.

 

Ayrıca 9 tür böcekçil memeli, 8 tür yarasa, 8 tür tavşan, 19 tür kemirici memeli, 11 tür etçil memeli, 69 kuş türü, bulunmaktadır.

 

Yaban keçisi, kurt, ayı, domuz, tilki, geyik, sansar, çakal, sülün, kartal, atmaca, doğan, şahin, yaban tavuğu bölgede rastlayabileceğimiz hayvanlardır. Ayrıca, Karadeniz’de tuzlu suda yaşayıp, yumurtalarını bırakmak üzere, derelere, tatlı sulara gelen endemik türümüze

“deniz alanı” biyolojisi ile de dikkatleri çekmektedir.

 

Bitki Topluluğu: Yöredeki karasal ekosisteme ait bitki türleri çoğunluktadır. 661 tür bulunmaktadır. Yörede bulunan yaklaşık 5000 hektar büyüklüğündeki doğal orman, ülkenin bozulmamış birkaç orman ekosisteminden biridir.

 

Yöre’de 54 endemik bitki türü, omurgasız 6 endemik tür, 6 endemik böcek türü yöreyi nadir kılan kaynak değerleridir


KÜLTÜREL YAPI


Çamlıhemşin ilçesi Rize ilinin nüfus yoğunluğu açısından en küçük alan itibariyle en büyük ilçesidir. Merkez nüfusu 2500 olup köylerle beraber yaklaşık 6000 dir. Fakat bu nüfus yazlık ve kışlık olarak oldukça değişkendir. Ayder yaylasında kışın 3-5 hane açık olup daha çok yazın kullanılan bir yerleşim yeridir. Ayder yaylasının yazlık nüfusu 5000 civarındadır. Aslen Çamlıhemşinli olup büyük illerde yaşayan nüfus yazın Ayder ve Fırtına Vadisinin diğer yaylalarına yoğun ziyaretlerde bulunurlar. Çamlıhemşinliler doğmuş oldukları topraklara büyük bir özlemle her yıl bu ziyaretleri gerçekleştirirler. Şehirde doğan genç nüfus ise aile büyükleriyle yörenin hem kültürel hem doğal yapısını anlamak için gelirler. Yazın bu kalabalık nüfus beraberinde yayla şenliklerinide getirir. Ayder yaylasının her gecesi çeşitli kutlamalarla eğlencelerle geçer. Yörede enstrüman olarak tulum çalınıp, horon oynanır.



Genel Özellikler

FOTOGRAFLAR