Listana Hotel
Osmanbey/Şişli
Oda ve Kahvaltı

. TL
139
 TL
.00
'den itibaren


Listana Hotel


Neden LISTANA HOTEL ?

Çünkü Listana Hotel'de rahat ve sıcak bir atmosfer sizleri bekliyor. Biz de kaliteli bir hizmet anlayışıyla size bunları sunmak istiyoruz.

 

LISTANA HOTEL HAKKINDA

 

Listana Hotel sizi, şehrin içinde, zamanın dışında İstanbul’a davet ediyor.

Listana Butik Hotel, İstanbul’un tarihi Bomonti ve Şişli semtleri arasındaki lokasyonuyla, en önemli iş, alışveriş ve eğlence merkezlerine kolaylıkla ulaşabileceğiniz özel bir konuma sahiptir. Otelimizden;  Cevahir, Astoria, Nişantaşı City’s, Akmerkez, Kanyon ve Zorlu alışveriş merkezlerine 5 dakikada ulaşıp alışverişin keyfini çıkarabilirsiniz.

Modanın kalbi olarak nitelendirilen, şehrin en prestijli lokasyonu Nişantaşı’nda yer alan Türk ve dünyanın en önemli modacılarının butiklerinden alışveriş yaparken, bölgede ki cafe ve restaurantlarda yöresel lezzetler ve dünya mutfaklarından değişik lezzetler tadabilirsiniz.

Listana Hotel şehir merkezindeki konumuyla sizlere, Kongre Merkezleri, Kültürel müzeler, sanat galerileri, alışveriş merkezleri, gece hayatı ve eğlencenin kalbi Taksim’e olan yakınlığıyla İstanbul’u her yönü ile tanıma imkanı sunuyor.

Şişli ve Osmanbey metro duraklarına yürüme mesafesinde yer alan otelimize, havaalanından metro ve tramvay ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Aracınızla geldiğinizde ücretsiz park hizmetimizden yararlanabilirsiniz.

 

Konaklama

Modern ve elegan dekorasyona sahip, farklı renklerde döşenmiş, 5 yıldızlı otel donanımına sahip 54 odamızda konforunuz için her şey düşünüldü. Odalarımızda LCD TV, minibar, ücretsiz internet, elektronik kasa, ücretsiz çay ve kahve ikramı, oda servisi ile sizleri en üst düzeyde rahatlık ve konfor bekliyor. Profesyonel ekibimiz her türlü beklentinizi karşılamak için sizlere hizmet veriyor.

 

LISTANA ve TARİHİ

 

Listana'nın Tarihi

Bugünkü İstanbul'un temelleri M.Ö. 7. yüzyılda atılmıştır. M.S. 4. Yüzyılda İmparator Constantin tarafından yeniden inşa edilip, başkent yapılmış; o günden sonra da yaklaşık 16 asır boyunca Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerinde başkentlik sıfatını sürdürmüştür.

Yüzyıllar boyunca farklı kültür ve medeniyetler yaşamış ve şehre birçok dilde isimler verilmiştir.

 

Bunların en bilinenleri;

Asitane

Dersaadet

Byzantium

Constantinopolis

Escomboli

LİSTANA

Likos

Payitahtı Saltanat

 

İstanbul’a farklı isimler veren pek çok dil vardır;

 

Rumca: Konstantinopolis, Istinpolin, Megali Polis, Kalipolis, Vizantion

Latince: Bizantium, Antoninya, Alma Roma, Nova Roma

Slavca: Çargrad, Konstantingrad

Vikingce: Miklagard

Ermenice: Vizant, Stimbol, Esdambol, Eskomboli

Arapça: Bizantiya, el-Mahsura, Kustantina el-uzma

Selçuklular zamanında: Konstantiniyye, Mahrusa-i Konstantiniyye, Stambul

Eski Rusça: Çargrad, Vizantiy, Konstantinopol, Stambul

Osmanlıcada: Dersaadet, Deraliyye, Mahrusa-i Saltanat, Istanbul, Islambol, Darü’s-saltanat-ı Aliyye, Asitane-i Aliyye, Darü’l-Hilafetü ‘l Aliye, Payitaht-ı Saltanat, Dergâh-ı Mualla, Südde-i Saadet, Kostantiniyye

Fransızca : Stamboul

İspanyolca : Estambul

Macarca : Isztambul

Litvanca : Stambulas

Letonyaca : Stambula

Arnavutça : Stambolli

Galce : Iostanbúl

Loglanca: Gonstantinupol

Lazca: Poli

Ladino: Estanbol

Farsça: Estanbol

Rumence:İstambul

 

COMFORT SINGLE ODALAR


Şiferli Çelik Kasa

Klima

Tuvalet, Banyo, Terlik

Duş

Fön Makinası

Bornoz

Uydu TV, LCD


Şiferli Çelik KasaTARİHİ MEKANLAR, KONGRE VE ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ & ULAŞIM


İstanbul'da ki en büyük kapalı sarnıçtır. Ayasofya binasının batısındaki küçük binadan girilir. Sütun ormanı görünümündeki mekanın tavanı tuğla örülü, çapraz tonozludur. Zamanında civardaki bir bazilikadan dolayı bu isimle anılmıştır. Hâlihazırda İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür A.Ş. tarafından işletilen Yerebatan Sarnıcı, müze olmanın yanında ulusal ve uluslararası birçok etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır.


LISTANA RESTORAN


Özenli Seçimimiz

Yiyecek ve içecek seçimimizde ; mevsim ve kalitenin uyumunu ve tazeliği her zaman ön planda tutuyoruz. Misafirlerimize kaliteyi garanti etmek için, malzemelerimizi daima bilinen ve kalitesi kanıtlanmş üreticilerden satın alıyoruz. Tüm menülerimizi yaratırken misafirlerimizin beslenme ve fizyolojik değerlerini de göz önünde bulunduruyoruz ve alerjen malzeme vb. durumlarda gerekirse yiyeceğin içeriğini değitirebiliyoruz

 

Mutfak Konsepti

Mutfağımız Avrasya ve Osmanlı ezgileri içermektedir ve butik bir otele yakışır şekilde daima güncel olması için günlük menümüzde bu füzyon mutfağımızın hergün keyifli bir yeni tabağı sizleri karşılamaya hazırdır.Müşterilerimizin taleplerine ve damak zevklerine göre yepyeni menüler yaratmaya hazırız. Sınır ve engel yok! Siz nasıl istiorsanız, öyle…

 

 



Genel Özellikler

FOTOGRAFLAR