Telemenin Evi

Oda ve Kahvaltı
0-6 Yaş
. TL
74
 TL
.99
'den itibaren


Telemen' in Evi


Telemen' in Evi' ne Hoşgeldiniz... Şehrin gürültüsü, trafik karmaşası, hızla akan zaman, yorgunluk... Bütün bunlar artık çok uzağınızda kaldı. Çünkü artık yeni  tatil adresiniz olacak Telemen' in Evi var. Yeşille mavinin birleştiği,  eşsiz bir doğa ve tarih harikası olan Kekova’da ;  “Telemen'in Evi” ndesiniz.

Kekova Antalya Üçağız da Telemen’in evi. Demre Myra Kaş yöresinde tatil dendiğinde kendinizi evinizin huzurunda hissedeceğiniz iyi bir adres...

 

ODALARIMIZ

 

Telemen’in evinde, hepsi duşlu tuvaletli, sıcak sulu, klimalı , vantilatörlü Alt katta 2 Üst katta üç çift kişilik oda var. Oda’nın birine ilâve iki yatak daha konabilir. Dileyenler için beşikli ufak çocuk karyolası da mevcut...

Oda fiyatlarımız sezonuna, kişi sayısına, kalış biçimine göre oda kahvaltı 25 € /oda dan başlıyor. Lütfen fiyatlar sayfamızdaki seçenekleri inceleyerek rezervasyon talep formunda ilgili kutucukları işaretleyiniz

 

ERASLARIMIZEvde alt ve üst katlarda olmak üzere resimlerde de gördüğünüz iki adet teras var. Mevsim ve güneş durumuna göre muhtelif öğünlerinizde ya da dinlenme anlarınızda dilediğiniz gibi kullanabilir, güzel manzaranın ve sakinliğin tadını çıkarabilirsiniz. Haaa Unutmayın Sn. Azra Erhat’ın dediği gibi 'Kekova’da güneşin doğuşu insanı çıldırtır", Telemen’in Evi’nin üst kat terasında daha da bir fazla... Tabii o saatte Telemen’le birlikte kayıkta ağ çekmekte ya da olta atmakta değilseniz. Daha başka bir yerde olmanız sa sizin bileceğiniz iş.


BAHÇE SOFRALARI


Yazın güneşin ve rüzgârın durumuna göre sabah kahvaltıları ve akşam yemeklerini bahçede yemek çok daha cazip oluyor... Daha sonra, eğer kalabalık bir grup değilseniz diğer müşterilerle de kaynaşır sohbetlerinizle ya ülkenizi tanıtır, ya insanlığı ve dünyayı kurtarır !!!  ya özlü entellektüel alışverişlerde bulunur, ya da hayattan kâm alıp hep beraber şarkılar söyler dans eder eğlenirsiniz.Tabii ki bunların sadece birini seçebilirsiniz diye bir kural yok.


MUTFAK VE SALONUMUZ


Geniş ve ferah mutfakta dilerseniz kendi yemeklerinizi pişirebilir dilerseniz Telemen ve Ümit’in hazırladıkları nefis 'gurme' yemeklerinden tadabilir hatta tarifler bile alabilirsiniz... Kışın, ya da erken ve geç baharlarda gelenler akşamları şömine karşısında daha da ayrı bir keyfi olan anlar yaşayabilir, sıcak şarap ya da diğer içkilerini yudumlayabilir, sınırsız MP3 lerin kulak keyfi ile gecelerini renklendirebilirler.,


YEMEKLERİMİZ


Mmmmmhhhh !..... ne yemekler yiyebilirsiniz neler neler... ne fırında şaraplı Orfoz ya da Sinaritler, Kalamarlar, Ahtapotlar, Yengeçler, Karavida'lar, ne meze'ler, közde patlıcanlar, kömür ateşinde ya da tavada balık, tavuk ya da etler, ne Italyanlar'a bile parmak ısırttıran soslarla hazırlanan makarnalar, karnıyarıklar, 'Boeuf Bourguignon à la Umit' ler, çeşitli harçlı börekler vs. vs. hepsi damak tadınıza unutulmaz zevkler yaşatacak şeyler. Hey !.. Çocuklar !... büyüklere çaktırmayın patates kızartması da var !.... Telemen'in bahçesinde doğal ve katkısız olarak kendi yetiştirdiği salata sebze ve meyveler ise daha da bambaşka...

 

 

AKTİVİTELER


GÜNDÜZ DENİZ

Eeee uyandık kahvaltı ettik hadi Bambi ile Denize !... Saat 11.00 gibi demir alarak, Tarihi yerlerden geçerek Harita’da gördüğünüz koylardan birine...Sizleryüzer, şnorkel ve maske ile eşşiz renk ve güzellikleri, su altı kalıntılarını ve balıkları seyreder ya da vurmaya çalışırken, ya da hmmmm denizde aperitifiniziyudumlarken bizler mangalı yakar ve o gün ne yenecekse onları hazırlarız.Yemektensonra daha başka koylara gidilir, dileyen uyur, o gün için denize ve aktiviteyedoyulur akşam üstü 17.00-18.00 gibi dönülür.Bu gezinin fiyatı yemek dahil içki hariç 4 kişiden fazla olmak koşulu ile kişi başı 25 € dur. Her gün çıkmak istemezseniz o zaman sizi tekne ile koylardan birine ya da Simena’ya ( Kale köy) kendiniz ya da bizim hazırlayabileceğimiz piknik sepetinizle beraber bırakır akşam üstü gelir alırız. Götürme ve getirme ücrete tabi değildir.


GECE DENİZ

İşte Kekova’nın yemekten sonrası için en ilginç olaylarından biri... Gece, bilhassa ay ışığı yokken yüzmek. Yakamoz denilen doğal olayla, statik elektrikten ötürü vücut hareketlerinin doğurduğu sürtünmeyle parıldayan planktonlarla vücudunuz bir anda kıvılcımlar saçar gibi olur, kendinizi Peter Pan’ın arkasında altın yıldızcıklar bırakan küçük peri arkadaşı 'Tinker Bell' miş gibi hissedersiniz. Çıktıktan sonra dilerseniz döner, dilerseniz son içkilerinizi suyun üzerinde hafif akıntıyla sürüklenen Bambi nin üst güvertesinde 'yıldız banyosu' yaparak ve sohbet ederek içebilirsiniz. Dileyenler ve tekne kullanmasını bilenler eşleri ile birlikte açık denizde uyumak ve sabah yüzünü yüzerek yıkamak üzere Bambi yi kiralayabilirler. Gece gezintisi içki hariç 5 € /kişi, Bambi gece kiralaması kişi sınırı olmaksızın 25 €.


BALIĞA ÇIKAR MISINIZ ?


Usta balıkçısınız ya da meraklısınız ya da değişik bir şey yapmak hoşunuza gidecek Sabah saat 05.30 - 06.00 civarı Telemen’in “Nazlım” ı ile balığa çıkıp güneşi denizde doğurtmaya ne dersiniz ? Bu servisin tabii bir ücreti var. Ama Termos’ta sıcacık çay’ınız ve mide bastıracağınız bizden. Amaaa tuttuğunuz balıklardan biz de yeriz Dönüş duruma ve arzunuza göre. Kimileri kendini öyle kaptırıyor ki taaa öğlene “Bambi” ile buluşmaya geliyorlar. Dilerseniz akşam üstü dönüşlerinde Telemen’le birkikte yengeç ağı atar ya da akşam yemekten sonra o fenerle kayaların üzerinde seke seke denizden eliyle balık toplarken ( Yalan değil !...) bir kayıkla onu takip edebilirsiniz.


YÜRÜYÜŞLER


Sıcaktan bunalınmayacak havalarda ya da denize çıkılamıyacak fırtınalı günlerde civardaki ören yerlerine piknikli – pikniksiz yürüyüşler düzenliyoruz.

Gezdiğimiz ve yürünerek gidilebilen yerlerin en önemlileri arasında Simena ile Theimussa'yı sayabiliriz.


ARABALI GEZİLER


Deniz dönüşleri ya da bazı günler arabanız ya da arabamızla Noel Baba "Aziz Nikola" nın zamanında başpiskoposluk yaptığı Demre-Myra, Olimpiyat ateşinin tevâtüren değil, gerçekten bulunduğu Olympos-Chimaera, Arycanda, Kaş, Kalkan, Thermessos, Patara, Xanthos, Pinara, Saklikent gibi örenlere gidebilirsiniz.

 



Genel Özellikler

FOTOGRAFLAR