Hoyran Wedre Country

Oda ve Kahvaltı
0-6 Yaş
. TL
79
 TL
.58
'den itibaren


HOYRAN WEDRE COUNTRY 


Konuk evimizde yapılabilecek faaliyetler

Yüzme: 125 metrekare büyüklüğündeki doğal taşlardan yapılmış havuzumuz Hoyran’dan ayrılmadan yüzme ihtiyacınızı karşılayacaktır.

 

Yürüyüş: Türkiye’nin ilk ve en uzun işaretli yürüyüş güzergahı “Likya Yollar”nın tam merkezinde bulunmamız nedeniyle Likya’nın birçok antik şehrine Likyalıların ayak izlerini takip ederek ulaşmak insanı 3000 yıllık tarihin derinliklerine çekmektedir.

 

Merkezi Hoyran Wedre, çapı 10 kilometre olan bir daire içerisinde 10 tane antik Likya yerleşimi bulunmaktadır. İklim gereği yürüyüş dönemi ilkbahar ve sonbahar olmakla birlikte kış aylarında bile rahatlıkla yürüyüş yapılabilmektedir.

 

Gerek bizim rehberliğimizde gerekse rehber kitabı eşliğinde kendi başınıza yürüme fırsatınız bulunmaktadır.

 

Yer satrancı: Hem tatil yapar hem de zekamı geliştiririm diyenler için konuk evimizin bahçesinde bir yer satrancı bulunmaktadır.

 

Bahçe işleri: Mevsimine bağlı olarak bahçemizdeki tüm bitkilere yönelik yapılacak işler vardır. Sebzelerimizin ve meyve ağaçlarımızın sulanmasından başlayarak, ekim, dikim, çapalama, budama ve toplamaya kadar bir çok işte uğraşma fırsatınız vardır. Kekik ve adaçayı hasadı dönemi ise mis kokuları ile başka bir dünya duygusu yaratırlar.

 

Havuzumuz

Mimarisini yöredeki hayvanların su içmeleri için yapılan ve adına “Aşırı” denilen

göletlerden aldığımız 125 metrekare büyüklüğündeki havuzumuz, konuklarımıza denize gitmedikleri sıcak akdeniz gündüzlerinde denizi uzaktan seyrederek serinleme, güneşlenme, hayal kurma ve kitap okuma vb. gibi “Tembellik hakkı” sunmaktadır.

 

Aynı mimari yapı kullanılarak yapılan minik havuzumuz ise çocuklarımızın eğlenceli vakitler geçirmesini sağlamaktadır.

 

Yıldızların altında özellikle de dolunay gecelerinde havuzumuzda yüzmek başka bir mutluluk kaynağıdır.


Bahçemiz

Hoyran Wedre 14 dönümlük bir bahçe içinde yer almaktadır. Bahçemizde büyümekte olan meyve ağaçlarına (Elma, armut, badem, ceviz, erik, kiraz, kayısı,  nar, mandalina, limon, dut, incir, zeytin, şeftali, harnup, fıstık çamı) defne, pıynar, menengiç ve tespih gibi doğal ağaçlar kardeşlik etmektedir.

 

Bahçemizde ayrıca kekik, ada çayı, çalba, nane gibi bitkiler ekolojik olarak yetiştirilmektedir.

 

Bitki ve ağaçlarımızı sulamak ve konuklarımızı serinletmek amacıyla bahçemizde yirmiye yakın taş çeşme bulunmaktadır.

 

Bahçemizdeki yürüme yolları sadece yöre taşları ve toprak kullanılarak oluşturulmuştur.

 

Ayrıca bahçemizde; içinde zaman zaman şiir, felsefe ve müzik gecelerine sahne olan iki küçük anfitiyatro, bir dilek tüneli ve sürpriz köşeler bulunmaktadır.

 

Çeşmelerimiz ve Sarnıçlarımız: Yağmur sularını biriktirdiğimiz sarnıcımız yazın sıcak günlerinde ağaç ve bitkilerimize hayat vermektedir. Özellikle yörede “akkuyu” diye adlandırılan kemerli sarnıcımız görülmeğe değer.

 

Bahçemizde ayrıca 20’ye yakın taş çeşme de bulunmaktadır.


Hayvanlarımız

Öncelikle tavuklarımız var; bize doğal yumurta sağlayan; özverili, yemlerini kumru ve serçelerle paylaşan ve zaman zaman şahinlerin pençesinden veya tilkilerin ve sansarların dişlerinden kurtulamayan.

 

Bir de köpeğimiz Çapar vardı yaşam dolu; duygusal arkadaşımız. Bağlanınca veya gezmeye götürülmeyince küsen; hüzünlü ve coşkulu, sevinçli ve öfkeli, çevik ve miskin ve sadık dostumuzdu. Şimdi ise şımarık ve insan sevgisi dolu Çomar’ımız var.

 

Bahçemizde ara sıra görebileceğiniz evcil olmayan diğer hayvanların bazılarını şöyle sıralayabiliriz: Baykuş, kurbağa, kelebek, kaplumbağa, şahin, serçe, kumru, kırlangıç, bıldırcın, alaabak vb.

 

Keçi, koyun sürüleri ve inekler köyümüzün vazgeçilmez ve yararlı hayvanlarıdır. Ayrıca eşek, katır ve atlar köylülerin yükünü hafifletmektedir.


Yemeklerimiz

 

Klasik yerler gibi normal restoran hizmeti vermek yerine bizde konaklayan konuklarımıza yönelik özel sofralarımızı oluşturmaktayız. Doğal olarak mutfağımızda bölgemize özgü yemeklerimizin yer almaktadır. Bununla birlikte kaybolmakta olan yerel yemeklerimizi de mutfağımızda yaşatmaya çalışıyoruz.

 

Günün önemli anı, avlumuzda veya terasımızda kahve kokusu ve/veya taze demlenmiş çay güzelliği ile kahvaltıya başlamaktır. Kendi ürettiğimiz ya da köylülerin ev yapımı yiyecekleri kahvaltıda yer almaktadır. Taze ekmek kokusu, bahçemizden kopardığımız domates ve salatalığımız, bölgemiz ve bahçemiz meyvelerinden yaptığımız reçellerimiz, yine kendi ağaçlarımızdan zeytinlerimiz ve tavuklarımızın bize sağladığı günlük yumurta ile birlikte köylülerimizden edindiğimiz taze tereyağ, peynir, bal ve süt kahvaltımızın vazgeçilmezlerindendir.

Konuk evimizde öğle ve/veya akşam yemeğini yemek isteyen konuklarımız için yöresel çorbalar ve zeytinyağlı sebze yemekleri, deniz ve et ürünlerinden ızgaralar, ev yapımı erişteler, salatalar ve mezeler menümüzde yer almaktadır. Ayrıca konuklarımıza yemek sonunda yöresel tatlı ve meyveler sunmaktayız.

 

Günlük menüleri oluştururken misafirlerimizin görüşleri doğrultusunda esnek davranabilmekteyiz.

Talep üzerine çevrede yapılabilecek organizasyonlar

 

Bölgemiz denizi, dağları, arkeolojik ve tarihsel varlıkları ile kültür turizminin önemli yerlerinden birisidir. Bu bağlamda Türkiye’de doğa sporlarının merkezi olmada bölgemiz son yıllarda çok önemli yol katetmiştir.  Özellikle aşağıdaki alanlarda kaliteli hizmet alınabilecek çok sayıda firma bulunmaktadır. Gerek kendiniz ve gerekse bizim çalıştığımız firmalardan hizmet alma şansınız bulunmaktadır.

 

Mavi Tur: Akdeniz’in mavi sularında tarih ve doğal güzelliklerle kucaklaşan şirin koyları ve adaları bir tekne ile keşfetmek, hayal değil. Bundan 40 yıl kadar önce yalnızca denizcilerin ulaşabildiği benzersiz güzelliklerle dolu bu koylara ve adalara, artık dileyen herkes geleneksel – ahşap bir guletle yelken açabiliyor. Bir yandan mavi yolculuğun keyfini yaşarken, diğer yandan yüzerek, tüplü yada tüpsüz dalış yaparak, balık tutarak, jet-ski sörf yaparak hobilerinizi geliştirebilirsiniz.

 

Yürüyüş / Likya Yolu Yürüyüşü: Doğası, coğrafi konumu ve tarihsel mekanları ile Hoyran ve çevresi, yürüyüşçüler için eşi bulunmaz olanaklar sunar. Likya’nın tam merkezinde yer aldığı için, hem doğu hem batı yönünde inanılmaz güzellikte, değişik zorluklarda yürüyüş rotaları bulunur. Sunday Times’ın “Dünyanın En İyi 10 Yürüyüş Yolu” olarak seçtiği, 500 km uzunluğundaki Likya Yolu, son dönemde doğa ve tarih meraklısı yürüyüşçülerin ilgisini çekmektedir. Likya Yolu’nu anlatan rehber kitapla ya da yürüyüş turları düzenleyen acenteler aracılığıyla gerçekleştirilebilecek bu çok özel macera, kaşiflerini beklemektedir.

 

Her mevsim yürüyebilecek bir güzergah bulabileceğiniz Hoyran çevresinde, sahil bölgeleri için en uygun yrüyüş zamanı ekim-mayıs ayları arasıdır. Akdeniz’in dağlarının güzelliğini yaşamak, kekik, adaçayı ve birçok yabani bitki örtüsü kokuları içinde antik şehirlere yürümek, Akdeniz’in kıyı ve koylarını seyretmek, insana bambaşka bir dünyada olduğu duygusunu verir.

 

Su altı sporları (Dalış): Kaş; koylarının güzelliği, sualtı fauna ve florasının zenginliği, batık gemi ve  mağaraları ile Akdeniz bölgesinin en önemli dalış merkezlerindendir. Sayıları 10’u geçen dalış okullarıyla yılın her döneminde dalış yapma imkanı vardır. Scuba dalışının en yoğun olduğu dönem, mart-kasım ayları arasıdır. Türkçe, Almanca, İngilizce ve Fransızca düzenlenen kursların ardından yapılabilen bu dalışlar için alınacak ders saatleri dalma mesafesine göre değişmektedir.

 

Yamaç paraşütü: Yamaç paraşütü, Kaş’daki 1000 metre yükseklikteki Asas Dağı’ndan uzman pilotlar eşliğinde yapılıyor. Kaş’ı koyları ve adacıklarıyla, havada süzülerek yaşamak, bunu deneyimleyenler tarafından “her insanın hayatında en az bir kez yaşaması gereken bir macera” olarak anılıyor. Modern ve güvenilir ekipmanlar ve tecrübeli eğitmenlerle, yamaç paraşütünü her isteyen yapabilir. Hava koşulları elverişli olduğu takdirde yamaç paraşütü yıl boyunca yapılabilir.

 

Deniz Kanosu: Son yılların en gözde aktivitelerinden birisi olan deniz kayağını, Hoyran’ın yakın çevresinde ve Üçağız-Kekova bölgesinde yapabilirsiniz. Hem spor yapma hem Akdeniz’in maviliklerinde geziye katılma fırsatı sunan bu aktiviteyle, karadan ulaşamayacağınız koyları ve antik kalıntıları yakından görebilirsiniz. Deniz kanosu bütün bir yıl boyunca yapılabilmektedir.

 

Dağ Bisikleti : Dağ bisikletiyle Toroslar’a çıkmak demek; anayoldan çıkıp kır yollarını, vadileri, kanyonları, köyleri ve Likya dönemi kalıntılarını keşfetmek demektir. Temiz dağ havasını içinize çekerek pedal basarken kıyının girinti ve çıkıntılarını tüm ayrıntılarıyla, panoramik bir tablo gibi izleyebilirsiniz.

 

Jeep safari: Çok fazla fiziksel çaba harcamadan doğanın keyfini sürmek isteyenler için jeep safari, ideal bir fırsat. Yıl boyunca düzenlenen jeep safari turlarına katılarak dağlık bölgeleri, kırsal alanları, köyleri ve insanları daha geniş bir alanı gezerek keşfetmek mümkün.

Kendi arabanızla veya talep etmeniz durumunuzda bizim size sunacağımız servis imkanları ile aşağıdaki plajlara ulaşabilirsiniz:

 

15-17 km uzaklıktaki plajlar:

 

Çayağzı Plajı (Demre): Deniz kıyısı kumluk, dalgasız ve denizde sığ bölge oldukça fazladır. Denize civardaki soğuk su kaynaklarından sürekli akıntı olduğu için deniz suyu yer yer soğuk olabilmektedir.

 

Sülüklü Plajı (Demre): Deniz kıyısı kumluk, dalgalı ve denizde sığ bölge oldukça fazladır.

 

Taşdibi Plajı (Demre): Deniz kıyısı taşlık, dalgasız ve denizde sığ bölge oldukça azdır.

 

22-50  km uzaklıktaki plajlar:

 

Kekova plajı: Konumu gereği ancak tekne gezintisi esnasında bir çok koyda yüzme imkanı sağlamaktadır.

 

Kaş plajları: Kaş’ın coğrafi yapısı kayalık olduğu için denizi oldukça berraktır ve mavinin her tonu görülebilmek mümkündür. Kaş; Büyük Çakıl, Küçük Çakıl, Limanağzı ve Bucak denizinin her iki tarafındaki plajları ile ünlüdür. Plajların cafe ve lokantalarında konuklara kaliteli hizmet verilmektedir.

 

Kaputaş plajı: Kaş ile Kalkan arasındaki sahil yolu üzerinde bulunan kanyon ağzı plajı. Yer altından akmakta olan suyun deniz kıyısında kumlar arasından süzülmesi sonucu suyu genel olarak serin ve turkuaz rengindedir. Karayolundan 187 basamak inilerek plaja ulaşılır.


Odalarımız

 

Konuk evimiz, birbirinden bağımsız olarak konumlandırılan, bir sanat evi, 4 suit ve  10 çift kişilik odadan oluşmaktadır. Suitlerden 2 tanesi aslına uygun restore edilen 100 yıllık eski evde bulunmaktadır. Sanat evimiz ise yazmak, okumak, resim yapmak ve çizmek isteyenler için bahçemizin en sakin ve sessiz yerine inşa edilmiştir. Her odanın girişi ayrıdır ve her odaya ait deniz veya köy manzaralı geniş balkon/teras vardır.

 

Konuk evimizde 24 saat sıcak su bulunur ve odaların hepsinde şömine ve banyo vardır.

 

Konuk evlerimizin bulunduğu konum ve ekolojik inşası odalarda serin ve rahat bir ortam yaratmaktadır. Ayrıca klimalı oda talebinde bulunabilecek konuklarımız için bazı odalarımıza klima konmuştur.

 

Odalarımızın hepsi birbirinden farklı döşenmiş ve odalardaki bir çok eşya antikacılardan toplanıp tamir edilmek suretiyle tekrar kullanıma kazandırılmıştır. Perde ve raf örtüleri tamamen el işi olup; yörenin dantel ve kanaviçe motifleri ve renkleri kullanılarak hazırlanmıştır.

 

Yataklarımızı el yapımı saten çeyizlik yorganlar tamamlamaktadır.

 

Her yorgan kendine özgü renk, desen ve motiflerle işlenmiştir.

 

Her odada bulunan raflarda Türkiye’nin bir çok yerinden toplanmış bakır kap kacaklar yerlerini almışlardır.

 

 



Genel Özellikler

FOTOGRAFLAR