Mehtap Pansiyon

Oda ve Kahvaltı

. TL
109
 TL
.68
'den itibaren


MEHTAP PANSİYON


ANTALYA HAVALİMANI: Antalya Havalimanı’ndan Üçağız'a taksi ile, Üçağız'dan da pansiyonun ücretsiz tekneleriyle Kaleköy,Mehtap Pansiyon'a ulaşabilirsiniz.

 

KAŞ: Deniz yolu ile ulaşmak isterseniz sabah 9:30 – 10:00 gibi hareket eden tekneler ile 3 saat gibi, uzun fakat oldukça zevkli bir yolculukla Kaleköy'e varabilirsiniz. Teknelerin tabanlarının cam ile kaplı olması, Batıkşehir'e varıldığında size görülmeye değer bir dip manzarası sunuyor. Kaş üzerinden karayolu ile Üçağız'a, oradan da gene kiralık tekneler ile 10 dakikada Kaleköy'e ulaşabilirsiniz. (Kaş - Üçağız arası 31 km.'dir )

 

DEMRE: Demre, Kaleköy'e ulaşmanın en kestirme yolunun başlangıç durağıdır. Tekne kiralayabilir ya da taksi ile Kaleköy’e ulaşabilirsiniz. Tekne kiralamanın avantajı, kiraladığınız tekneyi kaptanıyla birlikte gün boyu geziler için kullanabilirsiniz. (Demre - Üçağız arası 12 km'dir)

 


Üçağız’dan Mehtap Pansiyon’u arayarak ücretsiz bot servisinden yararlanabilir ve Mehtap Pansiyon’a ulaşabilirsiniz. Bunun dışında bulunduğunuz yerden bizi aradığınızda taksi temini konusunda yardımcı olunmaktadır. Mehtap Pansiyon’da kaldığınız süre boyunca civardaki tekne turlarına katılım konusunda da yardımcı olunmaktadır.

 


Hizmetlerimiz


Yılın 365 günü hizmet veren Mehtap Pansiyon, sadece yaz aylarında değil kış aylarında da yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor.

 


Konaklama


Pansiyonda toplam 10 oda yer alıyor. Odalarda ise 1 ve 2 kişilik iki adet yatak bulunuyor. Odaların hepsinde banyo, tuvalet, klima mevcut. Odaların önünde bulunan geniş taraçalardaki sedirlerde oturarak Kekova’nın doyulmaz güzelliği seyretmek de mümkün. Mehtap Pansiyon’daki tüm konaklamalar kahvaltı hizmetini de içeriyor.

 


Kamp alanı


Geniş bir alanda kurulu Mehtap Pansiyon ayrıca müşterilerine kamping olanağı da sunuyor. Kamp alanında su, elektrik, duş, wcnin yanısıra Mehtap Pansyon’un diğer hizmetlerinden yararlanabilme imkanı da mümkün.

 


Restoran


Mehtap Pansiyon’un açık hava restoranında, Kekova’nın seyre doyum olmaz güzelliklerini ağustos böceklerinin şarkıları, kekik ve adaçayı kokuları eşliğinde seyrederek, her öğünde keyifli ve lezzetli yemekler yiyebilirsiniz.

 

Mehtap Pansiyon’da sunulan bütün deniz ürünleri, Mehtap Pansiyon ailesi tarafından doğadan sağlanmakta. Bu yüzden sunulan deniz ürünleri her daim taze ve lezzetli. Restoran mutfağında bulunan taşfırında pişen ev yemeklerinin ve ekmeğin, benzerlerinden daha lezzetli olduğunu göreceksiniz.

 

Restoranda tadabileceğiniz deniz ürünleri;

Papaz balığı

Girida

Mercan

Barbunya

Orfoz

Lagos

Kefal

Istakoz

Ahtapot

 

 

Tarihsel Gezi ve Günlük Deniz Turları

Çevredeki doğal ve tarihi güzelliklerin gezilebilmesi amacıyla pansiyona ait ve misafirlerin hizmetine açık olan tekneler bulunuyor. Bu sayede, Mehtap Pansiyon Ailesi rehberliğinde, çevredeki doğal ve tarihi güzellikleri keşfedebilirsiniz. Ayrıca pansiyona ait kanolarla yakın çevredeki koyları oldukça serin bir yolla gezebilirsiniz.

 

 

Tekne turları


Tarihsel Gezi ve Günlük Deniz Turları

Çevredeki doğal ve tarihi güzelliklerin gezilebilmesi amacıyla pansiyona ait ve misafirlerin hizmetine açık olan tekneler bulunuyor. Bu sayede, Mehtap Pansiyon Ailesi rehberliğinde, çevredeki doğal ve tarihi güzellikleri keşfedebilirsiniz. Ayrıca pansiyona ait kanolarla yakın çevredeki koyları oldukça serin bir yolla gezebilirsiniz.

 

Eğer tekne turlarina katilmak istemez ya da kanoyla dolaşmak istemezseniz, Mehtap Pansiyon'un misafirlerine ozel iskelesinde güneşin ve denizin tadını çıkarabilirsiniz

 



KALEKÖY (SIMENA)


Çevredeki irili ufaklı koylara ve Kekova Adası’nın doyumsuz manzarasına hakim kalesine mutlaka çıkılmalı. Kaleköy, sadece bir durak yeri değil, aynı zamanda doğa ve tarihle iç içe uzunca süre konaklanabilecek bir tatil beldesi. Antik adı Simena olan Kaleköy'ün surlar içinde yığma taştan yapılmış evleri, çevreyle de uyum göstermektedir. Aykırı bir yapılaşma yoktur Kaleköy'de. Tekneyle yaklaşıldığında ve tepeden bakıldığında dikkati en çok çeken kalıntılardan biri de, denizdeki Lykia tipi lahittir. Tonlarca ağırlıktaki lahitler kentin her tarafında ve özellikle tepedeki kalenin Kekova'ya göre sol yamacında karşınıza çıkacaktır. Simena'nın tepesindeki Roma döneminden kalma kalede bir kayanın yontulmasıyla oluşturulmuş 7 sıralı küçük tiyatro görülmeye değer yapılardan. Likya yapı ve mezarlarının bir kısmına Kaleköy sularında da rastlayabilirsiniz.

 

APOLLONIE


Bir Roma kenti olarak tanımlanıyor ama Likya tipi lahitlerin varlığı, Roma öncesi dönemin işareti sayılıyor. Akropolde küçük bir tiyatro, hamam ile bir Heroon (anıt yapı) ve anıt mezarlar görülebilir.

 

MYRA (KALE-DEMRE)


Eski Çağ Likya'sının en önemli 5 kentinden birisi olup kuruluşu M.Ö. V.


KONUM


 ANTALYA DEMRE-KEKOVA KALEKÖY/ÜÇAĞIZ



Genel Özellikler

FOTOGRAFLAR